Επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση: Τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών, δίνετε λεφτά στα κανάλια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην Πειραιώς ως «τοκογλύφους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:07
28/09/2020
Επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση: Τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών, δίνετε λεφτά στα κανάλια
93
loading

«Τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Δεν δείχνετε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για τα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι η κυβέρνηση σπεύδει σήμερα να δώσει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν βάσει νόμου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έτσι, σε μια περίοδο που τα κανάλια αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εμφανίζεται σαν «τοκογλύφος», «για να τους δώσετε λεφτά για τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».

Χαρακτήρισε αυτό ως «βαθύτατα προσβλητικό για τους πολίτες και βαθύτατα προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία», την ώρα που «η οικονομία καταρρέει, η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη, που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου, που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών».

Τόνισε ότι μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ένα ευρώ να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία με εκπαιδευτικούς, τις δημόσιες συγκοινωνίες», ενώ, αντίθετα, «τους κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια, προφανώς γιατί έχετε ανοίξει μια φάμπρικα, γιατί βρίσκεστε σε πανικό και αδυναμία διαχείρισης της πραγματικότητας και εφόσον δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε, αυτό που θέλετε είναι να εκβιάζετε τα ΜΜΕ για να αποκρύπτουν αυτή την πραγματικότητα».

Ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι για 4 ημέρες μετά την καταστροφή από τον Ιανό, δεν είχε πάει κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, ούτε η δημοτική και η περιφερειακή αρχή και ότι ο πρωθυπουργός πήγε την Τρίτη «σαν κλέφτης».

Πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, κατεστραμμένες υποδομές, οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με ρυθμό χελώνας και η επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς θα είναι για καιρό αδύνατη και στην καλύτερη περίπτωση προβληματική.

«Δέκα μέρες μετά και οι υποδομές συνεχίζουν να είναι καταστραμμένες. Οι εργασίες αποκατάστασής άρχισαν με ρυθμό χελώνας, ενώ είναι ακόμα αποκλεισμένα χωριά και κάτοικοι σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Αγράφων. Γέφυρες και οδικό δίκτυο δεν έχουν αποκατασταθεί και η επικοινωνία μαζί τους είναι και θα είναι για καιρό αδύνατη και στην καλύτερη περίπτωση προβληματική», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, απευθύνοντας ερώτημα προς τους ιθύνοντες, γιατί δεν ζήτησαν από την πρώτη μέρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ΜΟΜΑ του στρατού, να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο οδικό δίκτυο, και αφήνοντας αιχμές για «απ' ευθείας αναθέσεις σε εργολάβους και προμηθευτές».

Επιπλέον, ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι στην Καρδίτσα «τα καταστήματα εξακολουθούν να καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από τον δήμο», «το 80% των επιχειρήσεων έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60% έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας» και η κυβέρνηση μιλάει για «βοήθεια-κοροϊδία 8.000 ευρώ», αλλά και ότι «δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής στους πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας». «Πώς γίνεται τα αντανακλαστικά του κου Μητσοτάκη και των αρμοδίων υπουργών του, να είναι άμεσα μόνο όταν πρόκειται για την απαλλαγή μεγαλοφειλετών Τραπεζών και Δημοσίου που είναι ιδιοκτήτες καζίνο, αλλά όχι απέναντι σε μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες στην Καρδίτσα που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται;», αναρωτήθηκε, ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα «λογοδοτήσει» για την «υποκρισία» και την «αναισθησία» της, «απέναντι στους ανθρώπους της μεσαίας τάξης».

Επίσης, μετέφερε ότι το πρώτο κύμα οργής των πολιτών όπου εισέπραξε κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ήταν απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και το δεύτερο απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, που δεν πήγαν εκεί να «δείξουν τις πληγές» προκειμένου να «κινητοποιηθεί η κυβέρνηση». «Ποιος μιλάει για την Καρδίτσα σήμερα, δέκα μέρες μετά;», αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι όσο περνάει ο καιρός «θα πάρει η μπάλα και τις κυβερνητικές επιλογές».

Για «ίδιο κυνισμό και ίδια αδιαφορία» και στη διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σχολιάζοντας το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού, τόνισε ότι αυτό που μας είπε είναι «ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα φταίνε οι πολίτες. Ο ίδιος δεν θα έχει καμία ευθύνη».

Κορονοϊός και ΕΣΥ

«Η ευθύνη του ήταν μόνο όταν τράβηξε χειρόφρενο, την ώρα που το ίδιο έπρατταν οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Τώρα που επτά μήνες έχει αφήσει το ΕΣΥ ανοχύρωτο, που άνοιξε τον τουρισμό χωρίς πρωτόκολλα υγειονομικά για το χατίρι της TUI και των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, που έχει αφήσει τους πολίτες χωρίς πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη. Ευθύνη έχουν μόνο οι πολίτες», υπογράμμισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση από τη μια για «ανευθυνότητα» και από την άλλη για «συκοφάντηση των πολιτών» και κυρίως των νέων.

Επαναλαμβάνοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία (5% λιγότεροι γιατροί και νοσηλευτές σε σχέση με πέρυσι) και σε σχολεία (20.000 λιγότεροι αναπληρωτές), αλλά και για τη μη αύξηση δρομολογίων, ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε πως η μη συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους, αλλά και ο διπλασιασμός του κόστους των ιδιωτικών ΜΕΘ για το δημόσιο, δείχνουν ότι η προτεραιότητα της κυβέρνηση αντί να είναι η ενίσχυση «της παρέμβασης του κράτους, του δημόσιου συστήματος υγείας, της έννοιας του δημόσιου χώρου» για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας, είναι η εξυπηρέτηση του «κέρδους» των «φίλων και των γνωστών» και των «κλινικαρχών». «Για κάποιους λεφτά υπάρχουν, για κάποιους άλλους δεν υπάρχουν», τόνισε.

«Οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν άμεση δράση για να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και εσείς τι κάνετε; Εσείς το μόνο που κάνετε είναι να βρίζετε τους νέους και να κλείνετε τα περίπτερα. Ας συγκρίνουν οι πολίτες», σημείωσε, προσθέτοντας πως «έχετε μετατρέψει τη διαχείριση της πανδημίας σε blame game», κάτι που χαρακτήρισε ως «σχέδιο» για να στραφεί το ένα κομμάτι της κοινωνίας, απέναντι στο άλλο.

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας, απηύθυνε έκκληση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να πάρει πίσω το μοίρασμα των δύο εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, γιατί είναι «ντροπή για τη δημοκρατία». Έκκληση όμως απηύθυνε και στα ΜΜΕ να μην πάρουν αυτά τα χρήματα, να τα δώσουν στο ΕΣΥ ή στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «συνεχάρη» την κυβέρνηση για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του και στο οποίο, όπως είπε, «χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η αμερικανική κυβέρνηση την ιστορική όπως γράφουν Συμφωνία των Πρεσπών». «Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, ένας-ένας, μία-μία θα σηκώσετε τα χεράκια σας. 158 συγγνώμες είναι. Δεν είναι πολύ. Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Σας περιμένουμε», κατέληξε, ζητώντας από την συμπολίτευση να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τις επιμέρους συμφωνίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

93
σχόλια
 1. avatar ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΖΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΥΖΟΥΝ

  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ....
  ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ
  ΤΕΛΟΣ
  ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΛΑΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ
  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

  1. avatar Κααααααλα

   λίγα τα ψωμιά σας. Διάβαζε τις δημοσκοπήσεις του Μαρινάκη εσύ κ περίμενε να ξαναβγει ο Κούλης

  2. avatar για να μιλήσουμε και λίγο λογικά

   το αν θα βλέπουμε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό για πολλά χρόνια ακόμη, εξαρτάται από τις δικές του επιλογές. Μέχρι στιγμής αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων σε πανδημία και οικονομία. Αν συνεχίσει έτσι, και ειδικότερα όταν η πολιτική που ασκεί επιδράσει στις τσέπες των πολιτών, θα αρχίσουν τα δύσκολα.
   Όσον αφορά τα σκάνδαλα, όπως τα λεφτά που χαρίζει σε ΜΜΕ ή τα σκοιλ ελικικου, ο έλληνας είναι συνηθισμένος σε αυτά. Όποιος και να βγει, ξέρουμε ότι θα φάει όσο πιο πολλά μπορεί, είτε είναι Τσίπρας είτε έιναι Μητσοτάκης

 2. avatar ΑραΚούλης

  ΕΣΥ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΠΗΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΙ!!!

 3. avatar Καλογρεζα

  ΨΕΥΤΑΚΟ, ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ,
  ΠΟΣΑ ΕΔΩΣΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ κΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟ 2015???????????
  Ενα μυριο , 900.000 δεν θυμαμαι καλα...........

  1. avatar Τραπεζιτης

   πολυ σωστα τα λες φιλε!
   απορω πως δεν δινει επισημα στον τσιπρα η κυβερνηση την απαντηση που δινεις και εσυ.
   μαλλον διοτι δεν γνωριζει αν ηταν 900.000 ή 1 μυριο.

 4. avatar TreloKokori

  Κλείστε του τα μικρόφωνα..

 5. avatar Dr.Sheldon Cooper

  Τσίπρα εσύ φταις που τους άφησες 37 δις στα ταμεία και τα κατασπαράξαν με τους κουμπάρους - τα voucher ντροπής - το φίασκο με τον μεγάλο περίπατο - τις μάσκες βάρκες που γελούσαν μέχρι στην Αμερική- και τα φουλάρια της φτωχούλας!
  Είναι αχάριστος ο Έλληνας, αμόρφωτος και του αξίζει η χρεοκοπία γιαυτό και μας χρεοκόπησαν η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μας κατάντησαν οι δούλοι της Ευρώπης!
  Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος Τσίπρα !

  1. avatar @Dr.Sheldon Cooper

   Κανείς δεν έχει πειράξει τα 37 δις επειδή είναι δάνειο και όχι πλεόνασμα και ήταν η εγγύηση που διασφάλιζε τα χρήματα των δανειστών από την αφερεγγυότητα του τσίπρα.

   1. avatar Τραπεζιτης

    ε πεστο και στον αδωνι να το γνωριζει που μας ελεγε στο lockdown οτι δεν εχει πειραξει το μαξιλαρι!
    πεστο και στον μπαμπη που προεκλογικα ηθελε να το δωσει στις τραπεζες!...τι τα λες σε εμας?

    1. avatar @σάπιοςΤραπεζιτης

     Τα χρήματα αυτά μπορούν να ξοδευτούν μόνο μετά από έγκριση των δανειστών. Είναι εγγύηση που δημιουργήθηκε για την αναξιοπιστία του τσιπρα.

     1. avatar Τραπεζιτης

      Πετσας
      Δεν υπάρχει μαξιλάρι
      Υπάρχουν χρήματα του ελληνικού κράτους(λες και υπηρχαν πριν απο τον τσιπρα)που τα ξοδεύουμε με συνέπεια. ...Στα καναλια

     2. avatar Τραπεζιτης

      Τα ξοδέψαμε στα καναλια

   2. avatar δεν έχεις ιδέα

    τι λες ψευτάκο, πίσω στο δημοτικό για ανάγνωση και γραφή

 6. avatar crhis

  Μιζαδόροι- καταχραστές- παιδεραστές στο κόμμα των «άριστων» .

  Παπαγεωργόπουλος,
  Μιχελάκης,
  Γεωργιάδης,
  Ψωμιάδης,
  Τομπούλογλου,
  Κιτσάκης,
  Σπανάκης,
  Πρεβεζάνος,
  Λουμάκος,
  Μαντούβαλος,
  Μηταράκης,
  Μαλάκος (κουμπάρος Κούλη),
  Δρίκος,
  Δακής,
  Κότσαλος,
  Μπουσμπουρέλης,
  Κεφαλογιάννης,
  Κύρτσος,
  Χατζηβρέττα,
  Λαφαζανίδης,

  The Good Guys....Διαλεεεέχτε ... όλα φρέσκα ... μπουμπουκια.

 7. avatar Ελεος ελεος

  Πες τα άνθρωπε μου με τον δράκουλα που μπλεξαμε

 8. avatar ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ !!!!!

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ???? ΤΟΣΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΠΧΙΑ !!!!!

  1. avatar @ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ !!!!!

   Ευτυχώς ο Σύριζα σας άφησε 37 δις ευρώ ....θρασίμια που κατασπαταλάτε σε φιέστες και δώρα στα ΜΜΕ για να κρύβουν τις κλεψιές σας αχάριστα [...] που παραδώσατε εσείς χρεοκοπημένη Ελλάδα!

   1. avatar @@ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ

    Ο τσίπρας μας έβαλε 37 δις επιπλέον φέσι που τα δανείστηκε για να δημιουργήσει την εγγύηση που θα διασφάλιζε τα χρήματα των δανειστών από την αφερεγγυότητά του.

    1. avatar Τραπεζιτης

     ε πεστο και στον αδωνι να το γνωριζει που μας ελεγε στο lockdown οτι δεν εχει πειραξει το μαξιλαρι!
     πεστο και στον μπαμπη που προεκλογικα ηθελε να το δωσει στις τραπεζες!...τι τα λες σε εμας?

   2. avatar Δεν ξέρεις ξέρεις τίποτα,

    βγάλε τις παρωπίδες.

 9. avatar spyrospeiratis

  ΑΛΕΞΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΟΤΙ ΛΕΣΒΟΣ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ 2 ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑ Σ ΕΛΕΓΕ Σ ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΠΕΡΣΙ.

  1. avatar @spyrospeiratis

   Κλάψε κοπελιά αλλά διακριτικά..
   [...]

 10. avatar γιωργος κων

  νδ και συριζα μα καμια διαφορα οποιος δεν το καταλαβε εχει μυαλο μωρου

  1. avatar @γιωργος κων

   είσαι το καλύτερο φερέφωνο τύπου ΒοΣΚΑΙ....πρώτος στην παραπληροφόρηση

 11. avatar Vladimir

  Τέτοια ένδεια σε ιδέες και προτάσεις κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε ποτέ.
  Σου προκαλεί θλίψη να ακούς τα ίδια και τα ίδια. Όποιος κάθεται να τα ακούσει φυσικά. Δράμα.

 12. avatar Byroniotis

  Μα τι ατυχία Θεε μου! Έχουμε τον Αρχισελτζούκο με την λουλακί πατρίδα του, έχουμε τον κορωνοϊό , έχουμε τον ΕΝΦΙΑ, έχουμε και τον [...]
  Ημαρτον! Μαζεύτε τον.

 13. avatar Σιγά, […]

  Οπως εσυ δινεις το καλο παραδειγμα. Αριστερο προφιλ με τα παιδια σου στο ΧΙΛΛ........ τους ειπες να κανουν καταληψη τα πουλακια σου ?????

 14. Προς καναλάρχες: Μην δεχτείτε τα χρήματα. Δώστε τα στο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας!

 15. avatar Μπαλντας

  Αιντε πανε σπιτι σου ρε πονηρε Ταμτακο.

 16. avatar Delivery

  Πετάνε λεφτά από το παράθυρο για leasing λεωφορείων και το διατυμπανίζουν!

  Όπως φαίνεται είχαν σχέδιο να βάλουν την «ιδιωτικοποίηση» και στα ΜΜΜ (όπως και στην Υγεία) από την πίσω πόρτα με γρήγορες διαδικασίες και πάντα με αφορμή την πανδημία.

  Αφού δεν είχαν κάνει τίποτα με αποτέλεσμα μετά το άνοιγμα του πρώτο lockdown να στοιβάζεται ο κόσμος μέσα στα λεωφορεία αλλά και στα υπόλοιπα ΜΜΜ, τώρα βρίσκουν ευκαιρία με την αγανάκτηση των πολιτών να εκμισθώσουν με τη μέθοδο leasing 100άδες λεωφορεία.

  Όπως διατυμπάνισε ως καθυστερημένη «επιτυχία» της κυβέρνησης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής μέσω του φιλοκυβερνητικού ΣΚΑΪ, ως το τέλος του χρόνου θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα με τη μέθοδο της εκμίσθωσης(leasing) 300 λεωφορεία, όχι καινούργια αλλά ηλικίας έως 10 ετών.

  Για να δικαιολογήσει ο υπουργός τα κέρδη των ιδιωτών μέσω του παραθύρου της εκμίσθωσης ανέφερε ότι η σύμβαση leasing είναι τριετής και αφορά 300 λεωφορεία με ετήσιο κόστος ανά λεωφορείο 33.800, δηλαδή συνολικά το κόστος είναι περίπου 30 εκ. ευρώ για 3 χρόνια. Εάν το δημόσιο αγοράσει τα αντίστοιχα λεωφορεία, αστικού τύπου με 50 θέσεις, θα χρειαστεί τουλάχιστον 60 εκ. ευρώ. Υπογράμμισε επίσης ότι στην τιμή του leasing συμπεριλαμβάνονται το κόστος ανταλλακτικών και η αποκατάσταση των βλαβών.

  Το θέμα είναι πως θα νοικιάσουμε λεωφορεία με υπέρογκο ποσό χωρίς καν να μας μείνουν...

  Γιατί απλά το τεράστιο αυτό ποσό αφορά μόλις τρία χρόνια...

 17. avatar advouk 7

  Κυβέρνηση «τοκογλύφος» δίνει λεφτά στα κανάλια και εισπράττει προπαγάνδα για τους πολίτες . Ο Μητσοτάκης δίνει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν βάσει νόμου. Η [...] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 18. avatar Athanasios Sampanis

  Με νέα λίστα Πέτσα η κυβέρνηση δίνει κι άλλα εκατομμύρια ευρώ στα λιβανιστήρια του Μητσοτάκη.
  Όπως έχει γίνει γνωστό σε άσχετο σχέδιο νόμου, που αφορά στα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς, πέρασε διάταξη που προβλέπει απευθείας αναθέσεις για τη νέα ενημερωτική καμπάνια που βρίσκεται προ των πυλών για τον κορωνοϊό.

  Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά τα μεσάνυχτα, δίνει τη δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις υπηρεσιών επικοινωνίας, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, για την ενημέρωση του κοινού για τον κορωνοιό.

  Με άλλη ρύθμιση του νομοσχεδίου χορηγείται προσαυξημένη έκπτωση για διαφημιστικές δαπάνες. Σύμφωνα με το άρθρο 8, η διαφημιστική δαπάνη εκπίπτει προσαυξημένη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά 100% το 2020 και 60% το 2021.

 19. avatar δσα

  Νέο «πακέτο» για τα κανάλια σημαίνει νέα ζόρια για την κυβέρνηση...

  Με σχέδιο οι ενισχύσεις ωα αφορούν μόνο τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επιλογή προφανής και έξυπνη αφού τα κανάλια είναι όλα «δικά της», κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» της καλλιέργειας μιας εικονικής πραγματικότητας ενώ οι επιχειρηματίες τους ελέγχουν και αρκετά άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Άρα στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι πως δεν θα χρειαστεί να απολογηθεί για τη σκανδαλώδη κατανομή, ούτε κινδυνεύει να μαλώσουν «στη μοιρασιά» οι καναλάρχες, εφόσον επιβάλει οριζόντια μέτρα.

  Η κυβέρνηση αντί να εκμεταλλευτεί την αναστολή των απαγορεύσεων στην ΕΕ για τις ενισχύσεις και να επιδοτήσει κρατικές επιχειρήσεις με κοινωνικό αποτύπωμα ώστε να τις διασώσει, επιδοτεί τα media εφοπλιστών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Αντί να ενισχύσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που καταρρέει, θεσμοθετεί φοροαπαλλαγές για κανάλια. Αντί να ενισχύσει την πληροφόρηση με οριζόντια και αναλογικά μέτρα, να στηρίξει την απασχόληση και να μεριμνήσει για τις ανείσπρακτες οφειλές προς τα Ταμεία των δημοσιογράφων, προσπαθεί να «σημαδέψει» την τράπουλα υπέρ των ισχυρών φίλων της.

  Το καθεστώς Μητσοτάκη, όσο περισσότερο ενοχλείται από την πραγματικότητα, τόσο μεγαλύτερο πάθος επιδεικνύει στην ενίσχυση των ΜΜΕ που την υμνούν.

 20. avatar Hannibalezos

  Λεφτά για τα «πέτσινα» μίντια υπάρχουν, για τις υπερωρίες των γιατρών όχι
  Οι γιατροί, αυτούς που η κυβέρνηση χειροκροτούσε τον καιρό του μεγάλου φόβου, τώρα τους περιφρονεί. Προτεραιότητα έχει για μία ακόμα φορά η βιομηχανία της (παρα)πληροφόρησης και της διαμόρφωσης συνειδήσεων!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει