Θεοδωρικάκος για προσλήψεις στη σχολική καθαριότητα: Τα χρήματα υπάρχουν και δίνονται κανονικά από το γενικό λογιστήριο του κράτους

«Το υπουργείο τους διασφαλίζει για να συνεχίσουν την εργασίας τους»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22:25
28/07/2020
Θεοδωρικάκος για προσλήψεις στη σχολική καθαριότητα: Τα χρήματα υπάρχουν και δίνονται κανονικά από το γενικό λογιστήριο του κράτους
2
loading

Σε διαβεβαίωση πως έχουν διασφαλιστεί όλοι οι απαιτούμενοι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία μεταφέρονται οι αρμοδιότητες για τις προσλήψεις εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το θέμα είχαν θέσει νωρίτερα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης, καθώς και του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, με αφορμή τη σχετική τροπολογία που είχε κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

«Οι πόροι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών. Υπήρχε ήδη η πρόβλεψη πριν την κατάθεση της τροπολογίας για τη διαδικασία προσλήψεων του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, που θα περάσει στην αρμοδιότητα των δήμων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άρα τα χρήματα υπάρχουν και δίνονται κανονικά από το γενικό λογιστήριο του κράτους. Θα χρειαστούμε 20 εκατ. ευρώ και θα δοθούν πλήρως για να εφαρμοστεί το μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που τόνισαν την ανάγκη διασφάλισης όσων έχουν πολύχρονη προϋπηρεσία, χαρακτηρίζοντας δίκαιο και λογικό το αίτημα τους να μην απολυθούν μετά από εργασία 15 και 20 ετών.

«Προφανώς και βρίσκονται σε δυσκολία και εμείς πρέπει να τους φροντίσουμε και θα τους φροντίσουμε. Θα ρυθμιστούν τα θέματα με υπουργική απόφαση και θα φροντίσουμε να έχουν προβάδισμα», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «με βάση το Σύνταγμα δεν θα μπορούσε να γίνει η μονιμοποίηση τους», ωστόσο -όπως είπε- «το υπουργείο τους διασφαλίζει πρακτικά και ουσιαστικά για να μπορούν να συνεχίσουν την εργασίας τους».

«Τα εργασιακά τους δικαιώματα βελτιώνονται, γίνονται κανονικά και δεν υπάρχει το προηγούμενο απαράδεκτο καθεστώς με τις άγριες πελατειακές σχέσεις. Λύνουμε το πρόβλημα για να ζουν τα παιδιά μας σε ένα καθαρό και ασφαλές σχολείο με διασφαλισμένους πόρους», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα με την μη καταβολή των τριών ευρώ από τους υποψήφιους που κρίνονται απορριπτέοι από τις προκηρύξεις διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών, θα το συζητήσει με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ που έχει και την αρμοδιότητα της διαδικασίας, για να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Φώτnς

    Μόλις τελειώσει το μαξιλάρι των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται νέα χρεοκοπία και νέο μνημόνιο.
    Γι\'αυτό λάβε τα μέτρα σου.

  2. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

    Εκλογές σωτήρες...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει