«Είναι εξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τα νοσοκομεία και όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται».

Το παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την καταγγελία του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού για το θάνατο ανασφάλιστου και την αδυναμία πολιτών που έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη να νοσηλευθούν χωρίς κόστος σε δημόσιο νοσοκομείο .

Ο υπουργός ανέφερε ότι εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και
που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας, δεν του παρεσχέθη, να δοθούν τα στοιχεία και να ερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό.

Όσον αφορά ειδικά το ζήτημα με το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού, ο υπουργός ανέφερε ότι στις 13 Νοεμβρίου, είχε κλειστεί ραντεβού με το Μητροπολιτικό Ιατρείο προκειμένου να ενημερωθεί ο υπουργός για τα προβλήματα των ασθενών. Σύμφωνα με τον υπουργό το ραντεβού, όχι από τον ίδιο, αλλά από τους υπευθύνους του Μητροπολιτικού Ιατρείου, «οι οποίοι, απ΄ ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, ακύρωσαν το ραντεβού για πολιτικούς λόγους», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Κατά συνέπεια δε δεχόμαστε καμία υπόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από κανέναν. Εάν θέλουν κάποιοι από το Μητροπολιτικό Ιατρείο ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα να έρθουν σε επαφή με μένα προσωπικά και να μου θέσουν όλα τα αιτήματα, η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή και παρόμοια προβλήματα, χωρίς να τα διαφημίζουμε, λύνουμε κάθε μέρα ασταμάτητα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ».