Γεωργιάδης για ναυπηγεία Ελευσίνας: Στόχος να βρεθεί λύση στο δυσεπίλυτο πρόβλημα

Οι δεσμεύσεις του υπουργού Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με μέλη της ΣΕΝΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:57
15/01/2020
Γεωργιάδης για ναυπηγεία Ελευσίνας: Στόχος να βρεθεί λύση στο δυσεπίλυτο πρόβλημα
12
loading

Σε δεσμεύσεις προέβη, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, με τετραμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας κατόπιν αιτήματός τους και ενώ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για να βρεθεί λύση σε ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα που ταλανίζει την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία πάνω από μία δεκαετία με καλή πίστη και με γνώμονα τη σωτηρία των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός.

Ειδικότερα μετά τη συνάντηση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «τα ναυπηγεία Ελευσίνας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Τα χρέη τους προς τους εργαζόμενους, το δημόσιο και τις τράπεζες, ανέρχονται σήμερα στα 231 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού που ανεβάζουν, ενδεχομένως, τα χρέη και άνω των 300 εκατομμυρίων. Μία τέτοια επιχείρηση, που ανήκει μάλιστα σε ιδιώτη, σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς θα έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε πτώχευση, σε εκκαθάριση και οι εργαζόμενοι να έχουν χάσει τη δουλειά τους». «Παρά ταύτα η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί, και είναι γνωστό αυτό στους εργαζομένους, να βρει βιώσιμη λύση ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Εξακολουθεί, μέσω των συμβολαίων του Πολεμικού Ναυτικού, να πληρώνει τη μισθοδοσία των εργαζομένων και ταυτόχρονα βρίσκεται στην εξεύρεση επενδυτού. Είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρεία ΟΝΕΧ για να ακολουθηθεί το μοντέλο των ναυπηγείων Σύρου» είπε.

«Παρότι όλα αυτά είναι εγκαίρως γνωστά στους εργαζομένους, τους οποίους ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχω συναντήσει κατ' επανάληψη, σήμερα, αναπάντεχα, και ενώ οι εργαζόμενοι ήταν ενημερωμένοι ότι στις 24 Ιανουαρίου προβλέπεται επίσκεψη των Υπουργών Αμύνης και Ανάπτυξης στα ναυπηγεία Ελευσίνας για να μιλήσουν μαζί τους σχετικά με όλο αυτό το σχέδιο, μερίδα εργαζομένων αποφάσισε να έρθει στο Υπουργείο Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθεί. Δυστυχώς, πέραν της νόμιμης, λελογισμένης και απόλυτα θεμιτής διαμαρτυρίας, που κάθε εργαζόμενος αυτονόητα έχει δικαίωμα, κάποιοι ''θερμοκέφαλοι'' προχώρησαν και σε έκνομες ενέργειες, θέτοντας σε κίνδυνο το σχέδιο εξυγίανσης. Πέταξαν καπνογόνα, δυναμιτάκια, και προσπάθησαν να εισβάλλουν δια της βίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργώντας την εικόνα μίας σύγκρουσης με τους εργαζομένους, που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, καθ' όσον από τους 600 εργαζομένους στα ναυπηγεία Ελευσίνας, στη σημερινή κινητοποίηση δεν συμμετείχαν ούτε 50» σημείωσε.

«Βεβαίως, στη συνάντηση που είχα με τετραμελή αντιπροσωπεία των εργαζομένων, αυτοί πήραν σαφή απόσταση από τα επεισόδια, τα οποία χρέωσαν σε ορισμένους ενδεχομένως και εκτός ναυπηγείων. Είναι προφανές ότι κάποιες δυνάμεις επιθυμούν να αποτύχει το σχέδιο εξυγίανσης και οι άνθρωποι να χάσουν τη δουλειά τους» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι η σημερινή ενέργεια να μην πυροδοτήσει το κλίμα και να μην χαλάσει το σχέδιο εξυγίανσης, καθώς, εάν αυτό συμβεί, όλοι οι εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και τα ναυπηγεία θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση καθ' όσον το δημόσιο θα απαιτήσει αναγκαστικά το σύνολο των χρεών από την εν λόγω επιχείρηση μέσω της πτωχευτικής διαδικασίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΜΟΥΣ . ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΗΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ . ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΔΗΝ Η ΑΝΑΛΟΓΙΙΚΟΤΗΤΑ ΔΚΤΙΚΟΥ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΥΝΘΟΙ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΤΙΣΙΜΟ Η ΔΙΑΖ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ . ΝΑ ΒΑΌΥΝ ΠΛΑΤΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΗΣΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΆ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ .(πχ τουρκιας ) ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΛΎΣΗ.

  ΓΥΠΑΣ

 2. avatar Είπον….

  Άσε ρε Άδωνι, πήγαινε κάνε κανένα πάρτυ γενεθλίων στο σπίτι του μπαμπά σου του Πάιατ. Όταν λέμε πουλη-μένος εννοούμε ψυχή τε και σώματι .... (Για τα γενέθλια της γυναίκας σου προτείνω το σπίτι του Γερμανού πρέσβη για να σπάει η μονοτονία)

 3. avatar jasmine.

  Όταν ο Άδωνης είναι αγκαλιά με μεγαλοοφειλέτη και καταδικασμένο για κομπίνα κατά Δημοσίου που αγγίζουν τα 59 εκατ. ευρώ, αποδεικνύεται ξάνα τί απάτη είναι η κυβέρνηση αυτή της ΝΔ που έχουμε.

  1. την Ελλαδα χρεοκοπησανε και το κομμα τους οι απατεωνες με τι εκαναν παρεα;;;

 4. avatar Αυτόν ψήφισες αυτόν έχεις

  Ό,τι έχει αναλάβει τα έχει κάνει [...]!
  Οι μπουλντόζες που θα έμπαιναν στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης επειδή τάχα καθυστερούσε το έργο ο ΣΥΡΙΖΑ, 6 μήνες μετά ακόμα αγνοούνται! Όσο για τα ναυπηγεία...
  Θα λύσει το πρόβλημα η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

 5. avatar giannis 14

  «Πουλάμε τα πάντα»
  O υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα SZ και στο ερώτημα τι περιλαμβάνει η λίστα των ιδιωτικοποιήσεων απαντά: «Πουλάμε τα πάντα! Εννοώ δηλαδή όλα όσα βρίσκονται στη λίστα.»

 6. avatar Μπαστουνόβλαχος

  Κούφια λόγια πολιτικών, όλων των παρατάξεων, διαχρονικά. Το αποτέλεσμα? ΜΗΔΕΝ.
  Ο μογγόλος δίπλα έχει δεκάδες μικρά και μεγάλα ναυπηγεία, με αιχμή του δόρατος την ναυπήγηση πολεμικών πλοίων, ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην ναυπήγηση υπερπολυτελών θαλαμηγών για λογαριασμό κροίσων από όλον τον κόσμο, φέρνοντας ζεστό συνάλλαγμα αξίας πολλών δις δολλαρίων. Ομοίως, είναι υπολογίσιμη δύναμη παγκοσμίως όσον αφορά τα διαλυτήρια πλοίων. Δυστυχώς για τους Ελληνες πολιτικούς, και τον λαό, το παραμύθι πλέον δεν τους βγαίνει. Οποιος θέλει μπαίνει στο διαδίκτυο, διαβάζει τις πηγές, μαθαίνει και συγκρίνει. Τα ξύλινα λόγια των κομμάτων πλέον δεν γίνονται πιστευτά από κανέναν. Ο μογγόλος δίπλα -και αυτός- χρεοκόπησε, μπήκε ΔΝΤ, βγήκε, ξεπέρασε ανατροπές, απόπειρες δολοφονίας, πραξικοπήματα κλπ και έφτασε να βρίσκεται στην λίστα με τις 20 πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου, ζηλευτός κατασκευαστής και υπολογίσιμος εξαγωγέας όπλων, να ξεκινάει πολέμους, να παίζει Ανατολή-Δύση και όλοι να συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την VW, έργα-επενδύσεις του ΝΑΤΟ και πολλά άλλα. Εμείς, 30-40 χρόνια τώρα ΣΥΖΗΤΑΜΕ για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας! Ααα και μην το ξεχάσω...Είμαστε ναυτική χώρα και με μπόλικη ΑΟΖ... ...

 7. avatar Αααααα

  Οι γνωστοί που κατέστρεψαν την ζώνη του Περάματος και τα ναυπηγεία....όσοι δεν ξέρουν καλό είναι να μην μιλάνε.... βέβαια σαν Έλληνες τα ξέρουμε όλα....

 8. avatar Hey young man !

  Talk low, talk slow and don\'t talk too much.
  ―John Wayne

 9. avatar Aristotelous 18, Politia

  Είναι τόσο μεγάλη η αλαζονεία που σε δέρνει,
  που έχεις μοιραίως γίνει ο μόνος στόχος στα μπούμερανγκ που αμολάς κάθε φορά.
  Either shape up or hit the road . .Jack!

 10. avatar Navara

  Και θα σώσεις εσυ λύση αδωνη ;;;

 11. avatar tboni 2

  οι μπουλντοζες ακομα να ερθουν;;
  Αρε κωλοτουμπες,ψευτες σε ολα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει