«Παρά τις διαφορές τους, τα εναλλακτικά σενάρια για την αμυντική βιομηχανία και τη ΛΑΡΚΟ που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από κυβέρνηση και ΕΕ, με τελευταίο το σημερινό κυβερνητικό σχέδιο “εξυγίανσης”, που ακούει στο “εύηχο” plan b, οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα μισθών, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων» επισημαίνει με σχόλιό του το ΚΚΕ.

«Η αντίσταση σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση χρειάζεται να συμβάλλει στον αγώνα για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των βιομηχανιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» υπογραμμίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ και των φορέων της περιοχής στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης – ΕΕ για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους σε αυτή.

Ο Θανάσης Παφίλης επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για τη ΛΑΡΚΟ και εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.