Την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ σε ενδεχόμενη απόφαση της ΟΛΜΕ για κλείσιμο των σχολείων με απεργιακές κινητοποιήσεις, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ τόνισε:

«Να μην προχωρήσει (η ΟΛΜΕ) σ’ αυτήν την αντιπαράθεση, έχοντας ως όπλο τα κλειστά σχολεία. Μια κινητοποίηση, μια απεργία, για να έχει επιτυχία πρέπει πρώτα και κύρια, να έχει μαζί της την κοινωνία. Αν είναι κλειστά τα σχολεία, η κοινωνία θα στραφεί απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Αυτό είναι μέγιστο λάθος».

Ερωτηθείς για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Υπουργός Άμυνας Δημ. Αβραμόπουλος, για άρθρο με επικριτικές κατά του υπουργού αναφορές, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ απάντησε: «Δεν έκανα καμία αναφορά στον ιδιώτη κ. Αβραμόπουλο. Έκανα μια αναφορά στον τύπο πολιτικού, ο οποίος, άλλωστε, δεν είναι χθεσινός, είναι 25 χρόνια στην πολιτική και έχει περάσει από πολλά αξιώματα». Και πρόσθεσε:

«Φανταζόμουν ότι θα ήταν ανεκτικός, δεκτικός στην κριτική και τη διαφορετική άποψη. Επέλεξε αυτό το δρόμο. Νομίζω ότι κρίνεται από την κοινωνία, ακόμα και από τους ίδιους του, τους ψηφοφόρους. Η αλήθεια είναι ότι μιλώντας με δικηγόρους, συνταγματολόγους, που χειρίζονται τέτοια θέματα ελευθερίας και τύπου, προσπάθησαν να θυμηθούν κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν καταλήξαμε κάπου. Δεν βρήκαμε αντίστοιχη περίπτωση».