Μεϊμαράκης: Η ΕΕ να μην μείνει στα λόγια, να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:14
14/11/2019
Μεϊμαράκης: Η ΕΕ να μην μείνει στα λόγια, να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία
2
loading

Για την υπεράσπιση της Κυπριακής ΑΟΖ «ως Ευρωπαϊκής και την υποχρέωση σεβασμού από όλους, όπως οριοθετείται από το Δίκαιο της θάλασσας και όπως προστάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», μίλησε την Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ και επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατά την παρέμβασή του είπε τα ακόλουθα: «Η σημερινή συζήτηση αποτυπώνει την υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τα κοινά μας σύνορα, τα κοινά μας συμφέροντα. Την υπεράσπιση της Κυπριακής ΑΟΖ ως ευρωπαϊκής, και την υποχρέωση σεβασμού απ' όλους, όπως οριοθετείται από το Δίκαιο της Θάλασσας και όπως προστάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί παράδειγμα διεθνούς νομιμότητας παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει γιατί πρωτίστως υπάρχει κουλτούρα και σεβασμός στις θεσμικές δομές και την δικαιϊκή τάξη. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου στην αίθουσα αυτή σωστά αναδεικνύονται πολιτικά ζητήματα τρίτων χωρών. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε ως ΕΕ επιβάλει κυρώσεις, ενώ μόλις τον περασμένο Ιούλιο θέσαμε ως ΕΛΚ το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία με τη γνωστή απόφαση του Συμβουλίου. Η Τουρκία όμως συνεχίζει να μας προκαλεί. Διαχρονικά καταπατά κάθε κανόνα. Κάθε κεκτημένο. Κατέχοντας παρανόμως το βόρειο κομμάτι της Κύπρου, παραβιάζοντας επανειλημμένως τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, και καταπατώντας ανεξέλεγκτα την ευρωπαϊκή ΑΟΖ στη ΝΑ Μεσόγειο ως περιφερειακός "μέγας ταραξίας"».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ σημείωσε ότι «η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό εταίρο της ΕΕ, έναν φίλο και καλό γείτονα. Κι εμείς διαχρονικά έχουμε αποδείξει την προσήλωσή μας σε ένα κοινό μέλλον ειρήνης και συνεργασίας. Δυστυχώς, οι γείτονες με τη στάση τους ξεπερνούν κάθε όριο. Οποιαδήποτε ανοχή τέτοιων παραβιάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα επικίνδυνο προηγούμενο διεθνούς αυθαιρεσίας», ενώ αναφορικά με τον ρόλο της ΕΕ τόνισε ότι: «Η ΕΕ πρέπει να λάβει άμεσα πρωτοβουλία, να μην μείνει στα λόγια αλλά να επιβάλλει στοχευμένα μέτρα και κυρώσεις στην Τουρκία, υπερασπιζόμενη έμπρακτα τα ευρωπαϊκά της κεκτημένα στην Κύπρο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar giorgos

  ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΣΥ ΤΗ ΚΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΣΕ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!

 2. avatar Sotiris

  Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα επιβάλει σοβαρότατες κυρώσεις στην Τουρκία !
  Τόσο σοβαρές που οι Τούρκοι θα καθίσουν από τον τρόμο που θα τους προκαλέσει.
  Τι \"ισότιμοι\" εταίροι των Γερμανών είμαστε ? ? ? ?
  Τι στην ευχή, έχουμε πέσει στα πατώματα, προκειμένου να παραμείνουμε υπό την σκέπη του πανίσχυρου και φιλάνθρωπου Ευρώ ? ? ? ? ? ? ?
  Ώ μπα ! μιλάμε είμαι απόλυτα, μα απόλυτα, βέβαιος για την βοήθεια των \"φίλων\" μας και εκλεκτών μας \"εταίρων\" Γερμανών και Σία .................................................................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει