Αλέξης Τσίπρας: Τα 4 κυβερνητικά αφηγήματα που διαψεύστηκαν

«Να αναβαθμιστούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:12
21/10/2019
Αλέξης Τσίπρας: Τα 4 κυβερνητικά αφηγήματα που διαψεύστηκαν
20
loading

Με πολίτες στην περιοχή των Μουρνιών του Δήμου Χανίων, που ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του στην Δυτική Κρήτη, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους ο κ Τσίπρας τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες, και τους κάλεσε να συμμετέχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι στόχος των περιοδειών του σε όλη την χώρα του είναι να ακούσει τους πολίτες.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, με ρίζες μέσα στην κοινωνία. Για μας, η δική σας παρουσία και η δική σας συμμετοχή είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε τον στόχο μας. Διότι ο στόχος μας δεν είναι όπως κάποιοι που παρουσιάζονται και παρεμβαίνον στα πολιτικά πράγματα με μοναδικό στόχο τις καρέκλες τις εξουσίας. Ο δικός μας στόχος είναι να αποκτήσουμε μια αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση και επαφή με όλους εσάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ Τσίπρας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κρήτη την οποία χαρακτήρισε κάστρο της δημοκρατίας και της προόδου, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το νησί στις εθνικές εκλογές έδωσε την πρωτιά στο κόμμα του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επίσης, άσκησε κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για 4 αφηγήματα τα οποία όπως είπε διαψεύστηκαν.

«Υποσχέθηκαν πριν τις εκλογές ανάπτυξη 4% και μέσα σε λίγες μέρες προσαρμόστηκαν στο 2,8. Και αυτό για να τους βγουν τα νούμερα σε έναν προϋπολογισμό που τον κατήρτισαν ανάποδα. Πρώτα είδαν πόσα τους λείπουν και μετά διαμόρφωσαν την προβλεπόμενη ανάπτυξη και τα προβλεπόμενα έσοδα. Και αν τυχόν δεν τους βγει; Ξέρουμε ποιοι θα την πληρώσουν. Οι συνήθεις ύποπτοι. Αυτοί τους οποίους με πολύ μεγάλες δυσκολίες εμείς σε πολύ δυσκολότερες στιγμές δημοσιονομικά καταφέραμε να στηρίξουμε.

Υποσχέθηκαν, επίσης, στήριξη της λεγόμενης μεσαίας τάξης. Δυστυχώς όμως, και αυτός ο προϋπολογισμός βλέπουμε ότι είναι ένας προϋπολογισμός που δεν δίνει ανάσα και προοπτική στη λεγόμενη μεσαία τάξη. Οι ελαφρύνσεις είναι στοχευμένες στις μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που έχουν πολύ μεγάλα κέρδη αλλά στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στη μεσαία τάξη οι ελαφρύνσεις είναι ελάχιστες. Και από την άλλη πλευρά, ελαφρύνσεις που αφορούν φωτογραφικές διατάξεις για επιδοτήσεις σε ημέτερους και σε διαπλεκόμενους επιχειρηματίες μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο και μια βαθιά επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στις κατακτήσεις που κερδίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, και ιδίως μετά την έξοδο από τα μνημόνια για τον κόσμο της εργασίας.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού -11% είχαμε εμείς το 2019 καμία πρόβλεψη από τη νέα κυβέρνηση. Με δυο λόγια πολιτική οικονομική η οποία είναι στοχευμένα μεροληπτική γι΄ αυτούς που τα αποκαλέσουμε εμείς "ελιτ". Γι΄ αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα και όχι για τους αδύναμους, όχι για τη λεγόμενη μεσαία τάξη που αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά του αφηγήματος της σημερινής κυβέρνησης όσο ήταν στην αντιπολίτευση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο αυτό το αφήγημα που διαψεύστηκε. Διαψεύστηκαν και 3 βασικοί άξονες της προεκλογικής τους προπαγάνδας. Η πρώτη αφορούσε την κριτική που μας έκαναν -την άθλια θα έλεγα κριτική- για το Μακεδονικό. Για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, που ενώ βρισκόντουσαν μαζί με ακραίους στις διαδηλώσεις κρατώντας την ελληνική σημαία -λέγοντας ότι η συμφωνία είναι επιζήμια- την επόμενη μέρα βγήκαν να πουν ότι είναι μια συμφωνία την οποία θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν. Οι ίδιοι που κατηγορούσαν για μια επιζήμια συμφωνία τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν έβλεπαν τότε και κάνουν πως δεν βλέπουν και τώρα, ότι αυτή η συμφωνία δίνει μια σταθερότητα στην περιοχή. Και δίνει τη δυνατότητα που σήμερα η Τουρκία επιτίθεται στη Συρία και βρίσκεται με πολεμικά πλοία γύρω= τριγύρω από την Κύπρο -πάνω από 20 πολεμικά πλοία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου- και κάνουν γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Δίνει τη δυνατότητα τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη να επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας -και όχι τα τουρκικά, όπως είχε αποφασιστεί πριν γίνει αυτή η συμφωνία, και να έχουμε και στα βόρεια σύνορα μας μια πηγή αστάθειας όπως είχαμε πιο πριν».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «διαψεύστηκε η προπαγάνδα τους, όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στον ΟΗΕ να μας πει ότι το Μάτι -αυτή τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς συνανθρώπους μας, που αποτέλεσε δυστυχώς πολιτικό επιχείρημα και εργαλείο προπαγάνδας πριν τις εκλογές λέγοντας ότι ήταν κυβερνητικές οι ευθύνες και έφταιγε η Δούρου και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ- βγήκε στο βήμα του ΟΗΕ να πει "ήταν θέμα κλιματικής αλλαγής". Ο ίδιος το είπε και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

Το τρίτο στοιχείο της προπαγάνδας που όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας αμέσως διαψεύστηκε ήταν, «η κριτική που μας κάνανε ότι δήθεν εμείς ανοίξαμε τα σύνορα και ήρθαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην πατρίδα μας. Η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο "έσκασε" στις δικές μας τις πλάτες, στις πλάτες της Ελλάδας και εμείς βρήκαμε λύσεις, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στο διεθνές Δίκαιο, στην ανθρωπιά, στον ανθρωπισμό, στις αξίες τις πανανθρώπινες που εκπροσωπεί και πρεσβεύει η Ελλάδα για χρόνια. Και μας είπαν ότι "εσείς ευθύνεστε" για μια πραγματικότητα η οποία ξεπερνά την οποιαδήποτε κυβέρνηση και όταν ήρθαν παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για πρόβλημα γεωπολιτικής φύσεως».

«Η τέταρτη διάψευση» συνέχισε, «ήταν η σκευωρία της σκευωρίας. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, το σκάνδαλο στο χώρο της υγείας, ήταν λέει σκευωρία αυτών που κυβερνούσαν. Και τι κάναμε; Προσπαθήσαμε να το αναδείξουμε και να το δώσουμε στη Δικαιοσύνη, να παρέμβει. Και μέχρι προχθές στήνανε Εξεταστικές Επιτροπές και Ειδικά Δικαστήρια, και μας κάνουν και τη χάρη -λένε- που δεν περιλαμβάνουν και εμένα. Γιατί άραγε δεν με περιλαμβάνουν εμένα; Δεν με περιλαμβάνουν από το φόβο τους -γιατί είναι και δειλοί- μη τυχόν και γίνουν περίγελος στη διεθνή κοινότητα που βλέπει και παρακολουθεί και γνωρίζει ποιοι έκαναν το σκάνδαλο και ποιοι το ανέδειξαν, κι ζητάνε τώρα και τα ρέστα».

Κατά την παρουσία του στις Μουρνιές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τον κ Τσίπρα συνόδευαν οι βουλευτές Παύλος Πολάκης και Ανδρέας Ξανθός, ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, πρώην βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar tboni2

  Έλεος!! Κλείστε τον φυλακή να σωθούμε!! Ο άνθρωπος είναι τόσο ανίκανος που δεν μπορεί να καταλάβει ότι άλλο πως ξεκίνησε η φωτιά και άλλο πως τη διαχειριστικε ο συριζα την κατάσταση που αντί να ειδοποιήσουν τον κόσμο να φύγει από το μάτι αυτοί αντίθετα έστελναν τον κόσμο στο μάτι επειδή είχαν κλείσει τη μαραθώνιος. Έλεος κλείστε τον φυλακή. ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

 2. avatar Τιτανομεγιστε Λαοπροβλητε Ηγετη

  Εκανες το Οχι Ναι.. και οι αλλοι χορευανε στο Συνταγμα...Ελεγες εχει η θαλασσα συνορα και δεν το ξερω....και βγαινεις και απο πανω τωρα...Απατος θα πας!

 3. avatar ΒΡΑΒΕΙΟ

  ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΕΙΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΛ6.
  ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΡΑΣΥΣ.
  ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΣ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ
  ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕΣ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ...ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΣΤΑΥΡΩΤΑ ΦΙΛΙΑ ????????
  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ
  GO BACK ΨΕΥΤΟΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΣΙΠΑ

 4. avatar ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ - ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ - ΠΙΝΕΙΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΡΑΚΕΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΛΕΣ ...... ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ .....

 5. avatar Γεροτσολιας

  Αν δεις εσυ ξανα κυβερνηση ρε Χαχα, εγω θα ειμαι κατοικος του πλανητη Αρη. Για μενα εισαι πλεον καμενο χαρτι και μυαλο.Γεροτσολιας

  1. avatar Ρεθυμνιωτης

   Φιλε γεροτσολια , μη κανεις τετοιες βαρυγδουπες δηλωεεις , γιατι σε λίγο καιρο θα είσαι ο πρώτος αστροναύτης που πάτησε στον αρη.

   1. avatar Γεροτσολιας

    Δηλωνω υπευθυνα και απαρτι, αντισυριζαιος. Γεροτσολιας

 6. avatar hgty

  Προχώρα μεγάλε ακροαριστερέ επαναστάτη. Πες και ένα ''go back Merkel''.

 7. avatar Τόνο Μάσας.

  Άλεξ εσύ έκανες μάγκες τους δεξιούς, δεν θα κάνουν οι πολίτες μάγκες τα πασοκια που προσπαθείς να μαζέψεις. Άστο δεν τοχεις για κυβέρνηση αλλά ούτε και για αντιπολίτευση από ότι φαίνεται.

 8. avatar : jim

  και λιγα λες
  εσεις με τοσο παραπληροφορηση πηρατε 32%
  η ΝΔ πε τοσο ψεμα και κωλοτουμπα ουτε 32%
  για τους μεταναστες το ΒοΣκαι σιωπη τωρα εεεεεεε;;;;;

 9. avatar Πάνθηρας

  Από ότι φαίνεται στη φωτογραφία, 4 είναι οι οπαδοί που σου έχουν απομείνει.

 10. avatar #@@@#,

  Oι Σκοπιανοί πάλι Macedonia λέγονται στα επίσημα έγγραφα τους. Τα έδωσες όλα και το ένα που πήρες τελικά δεν το έδωσαν. Ανθρωπιά δεν είναι να αλλοιώνεις τον πληθυσμό της χώρας με ξένους για να βρεις έτσι ψήφους.Δεν είσαι απλά [...].Είσαι δοσίλογος για προσωπικό και κομματικό όφελος.

 11. avatar θα φροντίσουν οι πολίτες

  να "αναβαθμιστείς" όποτε γίνουν εκλογές.

 12. avatar ρεθυμνιωτης

  Μέχρι στιγμής , ομοβροντια απο τους γνωστούς αγνωστους . Καταπελτες οι ευλοημενοι . Εγω βεβαια περιμενω και τους αποδελοιπους . Ελπιζω μονο να μην έχουμε το ιδιο ακριβως σχολιο απο τρεις σχολιαστες . Γινανε που γίνανε ρεζιλι μια φορά , μη γίνουν βρε αδερφέ και δεύτερη .
  Όσον αφορά το σκίσιμο του μνημονίου , τι να σκίσει ο ερμος οΤσιπρας , αφου ειχε προλαβει και το 'χε κανει κομμάτια ο Σαμαράς , μετά τα αξέχαστα Ζαπεια ,στα οποία είχε κατατροπωσει τους πάντες , θεσμούς και ΔΝΤ .

  1. avatar @Ρεθυμνιωτης

   Εσύ αρέσκεσαι σε σκίσιμο από προϊόντα κηπουρικής. Το εμπεδώσαμε, με τις υγείες σου.

 13. avatar Λαζαρίδης

  Η ΝΔ πήρε τις εκλογές με συκοφαντίες fake news και παραπληροφόρηση του κόσμου.
  Το γεγονός ότι ο κοσμάκης προτίμησε αυτούς που μας έκλεψαν και μας πτώχευσαν από το ΣΥΡΙΖΑ που μας έβγαλε από το μνημόνιο, αυτό είναι "έργο" των ΜΜΕ των μιζαδόρων και της διαπλοκής.

 14. avatar La Makhnovtchina

  Άντε πάρε το αεροπλάνο για βόρεια Κορέα...

 15. avatar dtiy

  ενω τα δικά σου αφηγήματα επιβεβαιώθηκαν όλα. έσκισες μνημόνια, κατάργησες ενφια, επανέφερες βασικό στα 751. ουστ ρε απατεώνα.

 16. avatar Πότε πρόλαβε να διαψευστεί ;

  Ακόμα δεν κάθισαν στις καρέκλες και διαψεύστηκαν ; Η μήπως έχεις τρελαθεί ρε Τσίπρα , γιατί συνήθισε ο [...] σου την καρέκλα και βιάζεσαι να ξανακάτσεις;

 17. avatar χαχαχαχαχαχαχαχα

  κάτσε φρούλή να χρονίσει η κυβέρνηση , άλλωστε μετά απο 4,5 χρόνια καταστροφή τσίπρα χρειάζεται τιτάνια προσπάθεια να ξανα γίνουμε χώρα. Ο καρανίκας αποφάσισε αυτήν την μεγάλη στρατηγική κίνηση; χαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει