Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, καταγράφει το βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Η ΝΔ εμφανίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος νικητής συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον αντίποδα, στην εκλογική επιρροή ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28%, ενώ η ΝΔ 27,5%. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 11,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6,5%, το ίδιο ποσοστό με το ΚΚΕ. Στο 6% βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ στο 5,5%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 29% των πολιτών θεωρεί πως όλα τα κόμματα είναι εξαρτημένα από οικονομικά συμφέροντα, με το μεγαλύτερο ποσοστό να το συγκεντρώνει η (28%) και το ΠΑΣΟΚ (22%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μονοψήφιο ποσοστό (3%).

Ο Αντώνης Σαμαράς κρίθηκε καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 40% των ελλήνων πολιτών, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε καταλληλότερος από το 30%. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, καταγράφει άνοδο τεσσάρων μονάδων συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Αναφορικά με την αναγκαιότητα των εκλογών, το 60% θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται εκλογές, ενώ υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 37%. Το 47% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τελικά θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αντίθετα με το 45% που εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Το 49% των ερωτηθέντων πιστεύει πως κανένα από τα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στο ερώτημα «ποιο κόμμα μπορεί να διαπραγματευτεί το χρέος χώρας;» με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 26% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19%.

Η τρικομματική κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερη με ποσοστό 38% έναντι μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.