Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση της εκπροσώπου του Βρετανικού Μουσείου Χάνα Μπόλτον  για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Προϋπόθεση για να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση περί δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι να αναγνωρίσετε ότι νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι η Βρετανία και όχι η Ελλάδα»  ανέφερε σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά και η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα. Αυτό και μόνο αυτό διεκδικούμε. Από την Μελίνα έως σήμερα. Ας το αντιληφθεί και ο κ. Μητσοτάκης ιδιαίτερα μετά το φιάσκο της πρότασής του περί δανεισμού» προσθέτει η κ. Γεννηματά.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον απαντά μέσω της εφημερίδας στην πρόταση Μητσοτάκη για το δανεισμό των Γλυπτών με αντάλλαγμα την παραχώρηση άλλων αρχαιολογικών θησαυρών.

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου. Οι επισκέπτες μπορούν να τα βλέπουν δωρεάν. Εκτίθενται εδώ και περισσότερο από 200 χρόνια και εκατομμύρια άνθρωποι από όλον τον κόσμο τα έχουν επισκεφθεί. Οι αποφάσεις που σχετίζονται με αυτά λαμβάνονται από τους Επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.