«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι μια προσπάθεια που εμπνέει και συσπειρώνει τον κόσμο. Η συσπείρωση δυνάμεων της Αριστεράς, της Οικολογίας και της Κεντροαριστεράς, όσο και της Σοσιαλδημοκρατίας, που οριοθετείται από τον νεοφιλελευθερισμό, μιλάει στην καρδιά του κόσμου», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση για μια μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία το περασμένο Σάββατο στο Γαλάτσι, είπε ότι ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει σε κλειστό χώρο από το 2015 και μετά, από τον ΣΥΡΙΖΑ και από οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

«Η αξία αυτού του εγχειρήματος είναι ότι δεν πρόκειται για έναν νέο πολιτικό φορέα, πολύ δε περισσότερο δεν πρόκειται για έναν νέο πολιτικό φορέα που πάει να υποκαταστήσει το χώρο της Κεντροαριστεράς ή της Σοσιαλδημοκρατίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η αξία είναι ότι κατορθώνει να βάλει σε ένα νέο ευρύ προγραμματικό πλαίσιο, δυνάμεις της Αριστεράς, δυνάμεις της Οικολογίας, δυνάμεις του κεντροαριστερού, σοσιαλδημοκρατικού χώρου».

Για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, είπε ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και παρατήρησε: «Η ακραία λιτότητα έδιωξε τον κόσμο προς την Ακροδεξιά. Και την ακραία λιτότητα, από κοινού την εφάρμοσαν οι σοσιαλδημοκράτες με τους χριστιανοδημοκράτες. Τώρα, είμαστε στην ευτυχή συγκυρία, πολιτικά ευτυχή συγκυρία, ότι ένα κομμάτι της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και κατ’ αντιστοιχία αυτές οι δυνάμεις που ήταν χθες στο Γαλάτσι, λένε ότι “πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από τον νεοφιλελευθερισμό, οριοθετούμαστε”. Είναι αυτό που δεν κάνει η κυρία Γεννηματά».

Όσο για τις εθνικές εκλογές. τόνισε πως θα είναι “επί ίσοις όροις” όποτε και αν αυτές γίνουν.

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε ότι «ζούμε στις συνθήκες της “δικτατορίας” ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης» και υπογράμμισε: «Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα δεν υπήρχε μια τόσο νοθευμένη πολιτική αντιπαράθεση στη βάση των λεγόμενων fake news. Δίνονται εκατοντάδες χιλιάδες, χρήματα για να φτιάχνονται πλαστές ειδήσεις κυρίως μέσω του διαδικτύου. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό. Και ξέρετε κάτι; Η μία από τις πλευρές της αντιπαράθεσης αυτών των εκλογών, των ευρωεκλογών και των εθνικών, είναι και αυτή. Αν θέλουμε μια δημοκρατία, πλουραλιστική, να διαφυλάσσει την υπόθεση της ενημέρωσης ή θέλουμε τους ολιγάρχες να παρεμβαίνουν παντού. Και βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή που ένας επιχειρηματίας, υπόδικος, να έχει πάνω από 10 Μέσα. Αυτό τι είναι; Δεν είναι “μπερλουσκονισμός”. Δεν είναι νόθευση της δημοκρατίας;»