Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτή από τον ελληνικό λαό, τονίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης, σε δήλωσή του στο newsbeast.gr.

«Καμία συμφωνία, η οποία αναγνωρίζει για πρώτη φορά μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα, γλώσσα και όνομα, δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτή από τον ελληνικό λαό. Όσες προσθαφαιρέσεις και να κάνει η κυβέρνηση εν όψει της ψηφοφορίας, όση υποστήριξη και να λάβει από τον διεθνή παράγοντα, όσα στημένα σκηνικά και να στήσει, κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοιου είδους τετελεσμένα».

Ο πρώην αρχηγός της Πρωταθλήτριας το 2004 Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για «θεατρινισμούς», κρυφή διπλωματία και τακτικές αποπροσανατολισμού των πολιτών, που αποσκοπούν να περάσει η συμφωνία από το ελληνικό κοινοβούλιο:

«Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη χώρα, με τις υποτιθέμενες κυβερνητικές κρίσεις και τους θεατρινισμούς, οι οποίοι έχουν ως μόνο στόχο να διευκολύνουν τον κ. Τσίπρα στο να περάσει τη συγκεκριμένη Συμφωνία από τη Βουλή, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Ο πρωθυπουργός όφειλε να ενημερώσει τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης. Έπρεπε να χαραχθεί και να συμφωνηθεί μια εθνική γραμμή και στη συνέχεια να ξεκινήσει την όποια διαπραγμάτευση με την πλευρά των Σκοπίων. Από τη στιγμή που επέλεξε την κρυφή διπλωματία, η Ελλάδα ήταν βέβαιο ότι μόνο χαμένη μπορούσε να βρεθεί.

Και η Ελλάδα είναι ήδη χαμένη γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών αντί να φέρει πιο κοντά τους δύο λαούς, έχει καταφέρει ήδη να διχάσει τους ίδιους τους Έλληνες. Γιατί το πραγματικό ζητούμενο δεν ήταν η επίλυση ενός εθνικού θέματος, αλλά η συσπείρωση του κυβερνώντος κόμματος, μέσω μιας υποτιθέμενης αριστερής «προοδευτικής» πολιτικής επιλογής. Για να νιώσει δηλαδή ο κ. Τσίπρας ξανά αριστερός, θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να σταματήσουμε να νιώθουμε Μακεδόνες. Γιατί Μακεδόνες σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζονται πλέον οι κάτοικοι των Σκοπίων».

Ο κ. Ζαγοράκης στη συνέχεια αναφέρεται στα συλλαλητήρια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση εθελοτυφλεί και καταφεύγει στη λύση να χαρακτηρίζει όσους αντιδρούν ακροδεξιούς.

«Ακόμη και όταν εκατομμύρια Έλληνες βρέθηκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την αντίθεση τους στη συγκεκριμένη συμφωνία, η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, αρνήθηκε να δει τη πραγματικότητα, συκοφαντώντας μάλιστα τους συμμετέχοντες ως ακροδεξιούς και φασίστες. Είναι πολύ εύκολο και βολικό να χωρίσει κάποιος τον ελληνικό λαό σε φασίστες και προδότες. Είμαι ο τελευταίος που θα το κάνει. Ο καθένας μπορεί να έχει την προσωπική του άποψη για το τι είναι εθνικά επωφελές και τι όχι. Θα πρέπει, όμως, επιτέλους να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Όχι μόνο για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα πιο απλά, τα καθημερινά. Το έχουμε ανάγκη ως λαός, ως κοινωνία».