Με «ικανοποίηση» βλέπει το ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε συνέχεια στην προσπάθεια σύναψης συμφωνίας με τις ελβετικές αρχές για τη φορολόγηση καταθέσεων ελλήνων φορολογουμένων, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι «ήδη από το 2011, με αλλεπάλληλες επαφές και δύσκολες διαπραγματεύσεις, που έγιναν επί υπουργίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, είχε διαμορφωθεί το βασικό σχέδιο συμφωνίας, αλλά οι εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την τελική υπογραφή της συμφωνίας».

Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα ότι αξιοποιώντας αυτό το σχέδιο συμφωνίας, ο κ. Μαυραγάνης θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα στην τελική υπογραφή, ώστε το Δημόσιο ταμείο να ανακτήσει σημαντικά ποσά απολεσθέντων εσόδων και το δημόσιο αίσθημα να ικανοποιηθεί από την, έστω και εκ των υστέρων, καταβολή των αναλογούντων φόρων από όσους φοροδιέφυγαν, κρύβοντας τις καταθέσεις τους στην Ελβετία.