Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει προκλητική και ασύστολη χειραγώγηση της πολιτικής ζωής μέσω των δημοσκοπήσεων, με αφορμή δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Ούτε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, ένα από τα πλέον πολιτικά απεχθή πρόσωπα στον λαό, να έβαζε τα ποσοστά της δημοσκόπησης, δεν θα τολμούσε να καταγράψει σε τέτοια υψηλά μεγέθη τη ΝΔ, ενώ είναι εμφανέστατη η προσπάθεια να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τον ακατάσχετο καταποντισμό που σημειώνει η κοινωνία και να εμφανιστούν σε ανοδική τροχιά βαθύτατα ακροδεξιές δυνάμεις. Ακόμα και «άγνωστη» πολιτική δύναμη με απωθητικότατο εμπορικού χαρακτήρα ακροδεξιό προσανατολισμό, εμφανίζεται να επιπλέει στη μέτρηση, μόνο και μόνο για να θαφτούν ριζοσπαστικά δημοκρατικά σχήματα, τα μόνα που ενοχλούν, εκνευρίζουν, απειλούν και προκαλούν αισθήματα πανικού στο σύστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επισημαίνει ότι «εκείνο που σε κάθε περίπτωση, πάντως, προκαλεί βάναυσα την κοινή λογική είναι το θάψιμο της ΛΑΕ, στο οποίο προβαίνει θρασύτατα η δημοσκόπηση, της ΛΑΕ που πανθομολογουμένως αποτελεί μια δύναμη με συνεχή ανοδική λαϊκή δυναμική και απήχηση» και καταλήγει:

«Επιτέλους δεν είναι δυνατόν η πολιτική ζωή να χειραγωγείται τόσο προκλητικά και ασύστολα. Δεν είναι δυνατόν οι δημοσκοπήσεις να μην ελέγχονται από πουθενά και μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, παρά μόνο στους εκάστοτε ισχυρούς του συστήματος. Δεν είναι δυνατόν η ίδια η Δικαιοσύνη για μια τόσο κρίσιμη ανωμαλία της δημόσιας ζωής να παραμένει αδιάφορη και παθητικός θεατής. Θα επανέλθουμε πολύ γρήγορα! Ο νέος ολοκληρωτισμός δεν θα περάσει!».