Η κυβέρνηση να στοχεύει στο βέλτιστο, δηλαδή να μην συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, διατύπωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ομιλία του στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως η θέση της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις από τις «κόκκινες γραμμές».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την ίδια τοποθέτηση δημοσιοποίησε και σήμερα σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι «η θέση της Ελλάδας στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008 δεν πρέπει να θεωρείται από την κυβέρνηση ως εθνική γραμμή για την ονομασία των Σκοπίων καθώς εκείνη ήταν και παραμένει η «εθνική κόκκινη γραμμή»».

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι οι συνθήκες σήμερα ευνοούν, ώστε να βρεθεί λύση στην κατεύθυνση να μη συμπεριληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, να ενημερώσει για τη στρατηγική με την οποία προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις και να δεσμευτεί ότι η όποια λύση φέρει θα βάζει οριστικό τέλος στις αλυτρωτικές επιδιώξεις των Σκοπίων».