Στην περίοδο που 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν ώστε «τα Σκόπια να ονομάζονται Μακεδονία», φέρνοντας στη μνήμη του ένα σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», αναφέρθηκε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Πρέπει να υπενθυμίσω στον κ. Τσίπρα, γιατί εγώ κρατάω αρχείο, ότι την ίδια στιγμή που ο Καραμανλής έδινε τη μάχη του Βουκουρεστίου, με ημερομηνία 13/03/2008, η εφημερίδα “Αυγή” είχε πρωτοσέλιδο, άρθρο – διακήρυξη με τίτλο “Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν”, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία. Υπέγραφαν 200 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε μέσω του Real FM ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Εμείς τον περιμένουμε (τον πρωθυπουργό) να έρθει στη Βουλή και να μας παρουσιάσει ομόφωνη θέση της κυβέρνησής του. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Εγώ σας λέω σήμερα ότι παρά ταύτα- και το ζητώ δημοσίως- πρέπει να γίνει η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδος», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Κακλαμάνης, επισήμανε στη συνέχεια, όσον αφορά το Σκοπιανό ζήτημα και τη στάση που κρατάει: «Εγώ έχω σκληρότερη θέση και είναι γνωστό αυτό. Εννοώ ότι μέσα στη μικτή ονομασία, πρέπει σαφέστατα να περιγράφονται τρία πράγματα: το αδιατάραχτο των συνόρων, ότι θα είναι σαφές πως δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και κυρίως ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα».

Για να καταλήξει, λέγοντας: «Εμείς ξανά δεκανίκι της κυβέρνησης αυτής δεν θα γίνουμε».