Με άδεια ταμεία οδεύει το ΠΑΣΟΚ προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου αλλά και την εκλογή νέου αρχηγού απ΄ ευθείας από τη βάση την επόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν χθες συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους για να διαμαρτυρηθούν επειδή έχουν τέσσερις μήνες να πληρωθούν και ουδείς μπορεί να τους δώσει μία απάντηση για το τι θα γίνει, η Ιπποκράτους δεν έχει βρει μέχρι στιγμής τα χρήματα για να πραγματοποιήσει την Εθνική Συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου ενώ τη λύση για τις εκλογές της 18ης Μαρτίου μπορούν να δώσουν μόνο τα χρήματα από την πρώτη δόση του κρατικού προϋπολογισμού προς τα κόμματα. Πρόβλημα πάντως υπάρχει και με τη μέθοδο που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια της διαδικασίας καθώς μέχρι στιγμής οι λύσεις που έχουν προταθεί για να «κατέβει» το κόστος είναι αμφιλεγόμενες και δεν αποκλείουν (όπως έλεγαν χθες στελέχη με ιδιαίτερη οργανωτική εμπειρία) διπλοψηφίες και τριπλοψηφίες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οικονομικής και οργανωτικής διάλυσης, οι υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου αυξάνονται σταδιακά, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Χρήστο Παπουτσή να δυσκολεύεται να συγκεντρώσει τις 94 υπογραφές που χρειάζεται για να υποβάλλει επισήμως την υποψηφιότητά του την Κυριακή το απόγευμα στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Όσοι τα λένε αυτά θα πάρουν την απάντησή τους την Κυριακή το απόγευμα. Ο κ. Παπουτσής είναι συνεχώς στο τηλέφωνο, συνομιλεί με βουλευτές και στελέχη και οι υπογραφές θα συγκεντρωθούν» λένε οι συνεργάτες του πρώην υπουργού πολιτικής Προστασίας πάντως, που αποδίδουν τις σχετικές φήμες σε υπόγεια κτυπήματα των αντιπάλων.

Χθες με τον Ευ. Βενιζέλο συναντήθηκαν οι έξι από τους επτά «λοχαγούς» (Φ. Σαχινίδης, Γ. Πεταλωτής, Σ. Ξυνίδης, Μ. Μπόλαρης, Θ. Μωραίτης, Μ. Όθωνας καθώς ο Γ. Δριβελέγγας δε μπορούσε να παραβρεθεί) και συμφώνησαν με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και αυτό να γίνει σε κείμενο που θα δημοσιοποιηθεί πριν από την Εθνική Συνδιάσκεψη

Με βάση τις τελευταίες κινήσεις, από τα προβεβλημένα ή γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τοποθετηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι Θ. Πάγκαλος και Γ. Ραγκούσης, αφού Μ. Χρυσοχοίδης και Α. Διαμαντοπούλου φέρονται να αποφάσισαν οριστικά τη στήριξη του Ευ. Βενιζέλου, κάτι π[ου θα γνωστοποιήσουν – όπως λένε οι πληροφορίες – με την ομιλία του στο ΣΕΦ το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή ημέρες απομένουν, οι πληροφορίες επιμένουν για την εβδομάδα που ξεκινά μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη, για την ίδρυση νέου κόμματος από τους Χάρη Καστανίδη και Λούκα Κατσέλη. Και χθες ο κ. Καστανίδης επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες λέγοντας ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τους υπολοίπους διαγραφέντες από την κοινοβουλευτική ομάδα.