Για ατραξιόν κάθε Παρασκευή στα Εξάρχεια έκανε λόγο ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας για το θέμα ασφάλειας των πολιτών και την αύξηση της εγκληματικότητας.

«Το θέμα της καθημερινής ασφάλειας του πολίτη δεν έχει πρόσημα ιδεολογικά και αυτοί που ψηφίζουν τον κ. Τσίπρα, το να μπορούν να κυκλοφορούν το βράδυ στο δρόμο με ασφάλεια ή να βγαίνουν στο μπαλκόνι τους και να μην κλείνουν τις πόρτες από τα καπνογόνα, είναι νομίζω κοινή πεποίθηση» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον realfm 97,8.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχω μπροστά μου, επίσημη απάντηση του κ. Τόσκα, όταν τον ρώτησα γιατί διέλυσε την ομάδα ΔΕΛΤΑ και τον ρώτησα επίσης εάν είναι αλήθεια ότι αυτό έγινε έπειτα από απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η ομάδα, από το 2009 μέχρι το 2015, συμμετείχε σε μέτρα τάξης 182 φορές, έκανε 2.365 προσαγωγές κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων συνέλαβε 678 άτομα και για τη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα συνέλαβε 326 άτομα, συνολικά 1.004. Είναι θέμα ιδεολογίας το να επαναφέρεις αυτή την ομάδα, που για το κέντρο της Αθήνας, έκανε εξαιρετική δουλειά; Είναι θέμα στροφής σε δεξιά ατζέντα;».

«Στα Εξάρχεια υπήρχαν προβλήματα, αλλά λόγω της ομάδας ΔΕΛΤΑ, είχαν μειωθεί πάρα πολύ. Άλλο αυτό και άλλο να είναι η εβδομαδιαία ατραξιόν Παρασκευή – Σάββατο να καίμε ένα τρόλεϊ, ένα λεωφορείο και να καίμε τα Εξάρχεια και να μην κυκλοφορεί κανείς» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές ανέφερε:

«Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές πλέον διατυπώνεται με τη φράση όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο καλύτερα θα είναι και αυτή η πεποίθηση μας δεν έχει αλλάξει παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας. Για να μην θυμηθώ την ομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα στην Ήπειρο, όπου ο κ. Τσίπρας με στεντόρεια φωνή θυμήθηκε τον παλιό Τσίπρα και λέει να πληρώσουν οι πλούσιοι για να ωφελούνται οι φτωχοί».