Όλο και πιο έντονες είναι οι πιέσεις που δέχεται η γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναινέσει στην ενίσχυση των πόρων του EFSF, ωστόσο μέχρι στιγμής αντιστέκεται και εμμένει στις αποφάσεις του Δεκεμβρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο αφήνει ένα μικρό παράθυρο καθώς σε δηλώσεις του τόνισε ότι «θα δούμε πάλι τον Μάρτιο αν αυτό είναι αρκετό.

Σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal αναφέρει ότι στις συναντήσεις που θα έχει μέσα στην εβδομάδα η Άνγκελα Μέρκελ με τον βέλγο πρωθυπουργό Έλιο ντι Ρούπιο, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρζόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι θα τεθεί επί τάπητος η ενίσχυση των κεφαλαίων του μόνιμου μηχανισμού στήριξης.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι φέρονται να ζητούν την αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού στήριξης στο 1 τρισ. ευρώ από τα 500 δισ. ευρώ.