«Ο λόγος μας πρέπει να είναι ψύχραιμος και νηφάλιος και η στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να είναι χωρίς μισόλογα. Κλήθηκε να φέρει εις πέρας ένα τιτάνιο έργο σε ένα μη ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. Χρέος όλων μας είναι να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση συνεργασίας. Γι αυτό κάνω έκκληση να σταματήσει ο αντιπολιτευτικός λόγος, γιατί θα αποδειχθούμε κατώτεροι των περιστάσεων αν αποτύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Και θα είναι για όλους καταστροφή».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, δίνοντας έμφαση πολλές φορές στην ανάγκη συνεργασίας.

«Είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης. Μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο με δύσκολες συνθήκες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ανέξοδου λαϊκισμού. Η περίοδος που διανύουμε δεν βοηθά. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας και στην επόμενη μέρα», είπε ο κ. Παπαϊωάννου ενώ σε άλλο σημείο τόνισε:

«Σωστό είναι να μιλάμε για ανάπτυξη για αγωνιστικότητα αλλά αυτά δεν παραγγέλλονται. Είναι μια δύσκολη διαδικασία για αυτό πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υπουργείου του, ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί νομοσχέδιο με 120 σημεία, που θα περιλαμβάνει μεγάλες ανατροπές στο χώρο της δικαιοσύνης σε όλο το φάσμα της και παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.