Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου

«Η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει μεριμνήσει προς αυτή τη κατεύθυνση»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:46
19/05/2017
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου
23
loading

Ερώτηση με την οποία ζητούν να ενημερωθούν αν είναι στους σχεδιασμούς των συναρμόδιων υπουργείων η δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική ή εναλλακτικά η ίδρυση ειδικού μουσουλμανικού τομέα εντός των νεκροταφείων, κατέθεσαν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές ζητούν επίσης να πληροφορηθούν εάν «είναι ενήμερα τα συναρμόδια υπουργεία για ποιο λόγο καρκινοβατεί η αξιοποίηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για την παραχώρηση της έκτασης των 20 στρεμμάτων στο κοιμητήριο Σχιστού; Ποια είναι, επίσης, η τύχη παρόμοιας πρότασης της Πολιτείας προς την Ιερά Σύνοδο για την παραχώρηση έκτασης στο νεκροταφείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης;», και αν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει η κυβέρνηση σε έναν εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων που διέπουν τη διαχείριση και λειτουργία των κοιμητηρίων, ώστε να αντιμετωπιστεί -μεταξύ άλλων- το ζήτημα της μεταχείρισης σορών μη ορθοδόξων νεκρών.

«Τη στιγμή που στο λεκανοπέδιο της Αττικής διαβιούν σήμερα σημαντικός αριθμός μουσουλμάνων διαφόρων υπηκοοτήτων, η Αθήνα αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει μεριμνήσει για την ανέγερση μουσουλμανικού νεκροταφείου, ενώ -ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε- στη Σουηδία λειτουργούν 10 μουσουλμανικά νεκροταφεία», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιγράφουν ότι «στην περίπτωση των νεκρών μουσουλμάνων, παρατηρείται το φαινόμενο, σε πολλές περιπτώσεις, να αποστέλλεται η σορός για ταφή στη Θράκη, στην Ξάνθη ή στην Κομοτηνή, όπου υπάρχουν μουσουλμανικά νεκροταφεία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τους οικείους του νεκρού και με κόστος που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Η άλλη λύση είναι η σορός του νεκρού να ταξιδέψει αεροπορικώς στην πατρίδα του, στο χώρο των εμπορευμάτων, με το κόστος να αγγίζει ή και να υπερβαίνει, στην περίπτωση των μακρινών χωρών, τα 2.000 ευρώ».

«Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επαχθής στις περιπτώσεις προσφύγων που κατέφθασαν πρόσφατα στην Ελλάδα ζητώντας προσωρινό καταφύγιο από τις εμπόλεμες ζώνες της Μέσης Ανατολής. Για τη μεταφορά της σορού, η γραφειοκρατία που απαιτείται σε συνεννόηση με τα προξενεία των χωρών (εφόσον υπάρχουν) είναι εξαντλητική, ενώ από οικονομικής απόψεως το κόστος είναι δυσβάσταχτο είτε βαραίνει συγγενείς (εφόσον υπάρχουν) είτε εθελοντές που συνδράμουν στην ανακούφιση του προσφυγικού ζητήματος», αναφέρουν οι υπογράφοντες βουλευτές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Ζhkos

  Μην παρεξηγείτε τους βουλευτές του Σύριζα.Ανθρωποι είναι και αυτοί,ίσως έχουν άγχος για το που θα ταφούν όταν αποδημήσουν...

 2. avatar Βασίλειος ο Β’

  Πείτε στους Τούρκους φίλους σας να φτιάξουν μερικά νεκροταφεία απέναντι στην Τουρκία γιατί έτσι όπως το πάνε θα τους χρειαστούν πολύ σύντομα.

 3. avatar ROBOCOP

  Προσέξτε ποια είναι τα προβλήματα της αριστεράς

 4. avatar antonis-85

  Απ την στιγμή που ο Σύριζα στράφηκε εναντίον των αδύναμων(μέιωση συντάξεων, αφορολόγητου κτλ) πλέον ο μόνος τρόπος να αποδείξει την... αριστερα(!) που τον χαρακτηρίζει είναι να προσπαθεί να αυξήσει τις παροχές σε μετανάστες - πρόσφυγες ακόμη και αν αυτά πρέπει να τα πληρώνουμε εμείς.

 5. avatar petmath

  η καταστροφή συνεχίζεται !!!!!!!!!!

 6. avatar Te

  Χρειάστηκαν 500 χρόνια σκλαβιας και ένας Κολοκοτρώνης για να ελευθερωθουμε από τους μουσουλμανους και μόνο 180 χρόνια ελευθερίας και ένας τσιπροκιο για να γίνουμε μουσουλμανικη χώρα. Κοιτάξτε τους χάρτες του 1700 δεν υπάρχει πουθενά Ελλάδα. Αν σήμερα ζωντανευε ο Κολοκοτρώνη τι θα έλεγε στους Έλληνες?

  1. avatar Stateless

   Λεφτά υπάρχουν! Αυτό θα έλεγε!

   1. avatar Μπαγλαμάς ο Stateless

    Το τυπάκι επιζητεί διακαώς το κράξιμο για να επιβεβαιωθεί οτι υπάρχει.
    Πιο ..... ( βάλτε οτι θέλετε) πεθαίνει.

 7. avatar ρε

  ...κοιτα με τι ασχολουνται οι ανθρωποι.....!!!!!

 8. avatar Χαχα222

  Κανείς τους δεν ενδιαφέρεται για τη βρωμια που υπαρχει στην πόλη, για το παρανομο παρκαρισμα που κανει πάρτυ αλλά και για τα πάρκα που έχουν μετατραπεί σε ναρκοπάρκα!!αλλά για το μουσουλμανικό νεκροταφείο πρώτοι...!!και αν πεις κατι σε λένε φασίστα...!!αριστεροί ερντογάν!!

 9. avatar The spartan

  Βρε ουστ απο τομ....α!!!

  Ακους εκεί!!!

 10. avatar Age

  Καμία έκπληξη...

 11. avatar ΝΒ

  Η Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος καταστρέφεται, εδώ και χρόνια, βάση σχεδίου. Πρώτα κατέστρεψαν την οικονομία μέσω του υπερδανεισμού, μετά με την υπερφορολόγηση και με την γραφειοκρατεία.Φρόντισαν μάλιστα να υποθηκεύσουν τα πάντα, για να εξασφαλίσουν τους ξένους δανειστές.Αλλοίωσαν τον πληθυσμό της Ελλάδος ανοίγοντας τα σύνορα και πλημμυρίζοντας την χώρα με εκατομμύρια αλλόδαπούς και αλλόθρησκους, κατηγορώντας ως δήθεν ρατσιστές όποιους Έλληνες διαφωνούσαν. Ενθάρρυναν τις εκτρώσεις για να μειώσουν τον Ελληνικό πληθυσμό και προωθούν την ομοφυλοφυλία για την περαιτέρω μείωση των γεννήσεων. Διώχνουν τον ικανό ενεργό πληθυσμό στο εξωτερικό με την ανεργία, την υπερφορολόγηση και με τα μνημονιακά μέτρα εξαθλίωσης. Διαστρέφουν την Ελληνική Ιστορία και καταδιώκουν την διαδασκαλία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, για να γίνουν τα παιδιά και οι νέοι, άθεοι και απάτριδες. Προσπαθούν να αναθεωρήσουν το Σύνταγμα για να καταργήσουν κάθε άρθρο που αφορά την Ορθόδοξη Εκκλησία και να κάνουν την Ελλάδα άθεο κράτος. Ξεπουλούν την δημόσια περιουσία και δημεύουν μέσω βαρύτατων φόρων την ιδιωτική. Συμπέρασμα: \"Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί\"Αυτό έχει διαψευστεί από τον Χένρυ αλλά η πραγματικότητα άλλα δείχνει...

  1. avatar innotrading

   έτσι από περιέργεια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ειδικότερα στη σύγχρονη ιστορία πότε οι Έλληνες παίξανε κάποιο σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία? ποιους παρενοχλήσαμε ώστε να είμαστε δυσκολοκυβέρνητοι και κάποιος να εξυφάνει ένα σχέδιο αποδόμησης μας, και για ποιο σκοπό να επενδύσει χρήμα και πόρους σε ένα τέτοιο σχέδιο, αφού τα καταφέρνουμε μια χαρά μόνοι μας, και το Κολοκοτρώνη στείλαμε 2 φορές στη φυλακή και τον Ανδρούτσο δολοφονήσαμε και με τους Γερμανούς συνεργαστήκαμε και εμφύλιο κάναμε μη σου πω ότι και η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία μπορεί να έχει λιγότερους πιστούς από τους ρασταφαριανούς ή τους αντβεντιστές ποιος νομίζεις ότι μας ζηλεύει? οι μόνοι που θέλουν άμεσα να μας φάνε είναι οι γείτονες μας και αυτό για γεωγραφικούς λόγους όπως συμβαίνει πάντα μεταξύ γειτόνων

  2. avatar αλιευς

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. avatar @NB

   Internet. Ζούμε σε μια παγκόσμια κοινώνια. Survival of the fittest.

  4. avatar Μούχλα 2017

   Μήπως είσαι παπάς;

 12. avatar pan1

  Ψηφαλακια να\'ναι κι απ\'οπου να\'ναι. Τα ελυσαν ολα τα αλλα κι εμεινε αυτο μονο. Μεριμνουν για τους λαθρομεταναστες που μας κουβαλησαν

 13. avatar Riamba

  Βρε δε πάτε στο δια...!!
  Ανθέλληνες και μουσουλμανολαγνοι!
  [...]...μία με το τζαμί ,μία με το νεκροταφείο,μία με το να κάνετε την κότα για την ΑΟΖ, μία για την μεγάλη Αλβανία που δεν μιλάτε. .και για ποσά ακόμα ζητήματα και για το τι τραβάει ο ελληνικός λαός.
  [...]. .εσείς και όλοι μέσα στην βουλή.
  Θα κλείσουμε τις πόρτες και τα υπόγεια περάσματα προς τις διπλανές πολυκατοικίες να μην μπορείτε να φύγετε και θα σας βάλουμε φ...α .Μέχρι να π.θ.ν.τ.. θα ακούτε τον ήχο από το λίπος της σάρκας σας καθώς θα σιγοβράζει...

 14. avatar Ανοιχτά αυτιά

  Σήμερα ανακοινώθηκε οτι στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ 1 στα 2 ΠΑΙΔΙΑ δεν έχουν τα στοιχειώδη. !!!!!! Θα ανοίξουν επιτελους τα μάτια τους οι κύριοι βουλευτές να δουν την πραγματικότητα ;;;; και τα αληθινά προβλήματα ;;;;

 15. avatar πόσος

  ρατσισμός πιά. αχρηστεροί σε όλα τους οι μισθοφόροι συντροφοφασίστες. Τόσα χρόνια πως συνυπάρχουν τόσα θρησκεύματα στο ίδιο νεκροταφείο; Κακόνα είναι όλοι ίδιοι τουλάχιστον στον θάνατο; Ξαφνικά κάτι άλαξε; Υποψιάζομαι αυτούς που δημιουργούν καταστάσεις όταν δεν υπάρχουν.

 16. avatar Περίεργος.

  Αφου ελυσαν τα προβλήματα των ζωντανών,τώρα ασχολούνται με τα των νεκρών.

 17. avatar αλιευς

  Ε ρε στεναχωριες που εχουν στον συριζα.... Μαλλον θα μας αλαξουν και το θρησκευμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει