Ανέβηκε η ένταση στη Βουλή, με αφορμή την επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Δημητριάδης, για το λαθρεμπόριο.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για τις «τροπολογίες, με δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» που είχε περάσει όταν ήταν κυβέρνηση. Μάλιστα, τόνισε: «Μιλάτε εσείς για τροπολογίες; Ξεχνάει αυτό το σώμα τις νυχτερινές τροπολογίες που περάσατε για να δώσετε ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνειά σας; Ξεχνάει ο ελληνικός λαός και το σώμα τις τροπολογίες με τις οποίες σβήνατε χρέη επιχειρηματιών από πρόστιμα; Τα ξεχνάμε;».

Τότε ήταν που ο Άδωνης Γεωργιάδης απάντησε, με τους τόνους να ανεβαίνουν και τον κ. Τσίπρα να του απαντάει: «Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι στούντιο για τηλεπωλήσεις»!

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης για να επιβάλει την… τάξη.

«Στο θέμα που έθεσε ο κ Μητσοτάκης. Κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να βελτιώσουμε τη κοινοβουλευτική λειτουργία. Δεν μου έχει θέσει ποτέ αρχηγός κόμματος ερώτηση και δεν απάντησα. Όταν υπάρχει κ. Μητσοτάκη ένα θέμα ουσίας, δεν πρέπει να βάζετε θέματα διαδικασίας. Χθες το βράδυ για τον νόμο που αφορά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, υπήρξε μια βουλευτική τροπολογία που έγινε δεκτή από τον υπουργό. Έλεγε κάτι που πρέπει εσείς πρώτοι να είχατε επικροτήσει.

Γιατί αρνείστε να συζητηθεί η ουσία και όχι η διαδικασία; Αλλά, είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του βρίσκονται σε πολιτικό βέρτιγκο, επειδή η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα της χρεοκοπίας. Όταν θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και τελειώσει η καταστροφολογία, θα αποδειχθεί ότι είστε γραφικός. Σας προκαλώ να μιλήσετε επί της ουσίας».