Στις διαφωνίες μεταξύ των δανειστών απέδωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, η κα. Παπαδοπούλου πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα υπό διαπραγμάτευση, κάποια εκ των οποίων τίθενται κατά παράβαση του κοινοτικού κεκτημένου και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στους «παραλογισμούς του ΔΝΤ».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δήλωσε χαρακτηριστικά «οι δανειστές δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους και είναι εκείνοι που καθυστερούν την όλη διαδικασία. Τα 2/3 είτε έχουν υλοποιηθεί, είτε είναι προς υλοποίηση, δηλαδή, έχουν συμφωνηθεί. Υπάρχουν όμως ζητήματα υπό διαπραγμάτευση, ή που θέτουν ορισμένοι από τους δανειστές κατά παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κοινοτικού κεκτημένου, όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις και η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη μια σκληρή διαπραγμάτευση λέγοντας «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν έχουν συμφωνηθεί όλα». Εξήγησε ότι «μέλημα των ΑΝΕΛ και της κυβέρνηση είναι να μην υιοθετούνται στη χώρα μας παραλογισμοί που βασίζονται σε λάθος εκτιμήσεις και θα βυθίσουν την Ελλάδα ακόμη μια φορά στο χάος» λέγοντας ταυτόχρονα ότι «δεν υπάρχει λόγος για προληπτικά μέτρα μετά το 2019, αφού ακόμη και στο εξωτερικό παραδέχονται ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι μέσα στους στόχους».

Εξήγησε ότι το κόμμα της στηρίζει το οικονομικό επιτελείο, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να κλείσει το συντομότερο δυνατό η συμφωνία «ώστε η Ελλάδα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να πάρει ανάσα η οικονομία, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, να έρθουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία».

Η κα. Παπαδοπούλου κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, ως «πρόθυμους συνεταίρους των ακραίων κύκλων των δανειστών και υποστηρικτές του ΔΝΤ σε κάθε παραλογισμό» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να πει «αν πρέπει να δεχθούμε τις ομαδικές απολύσεις, την άρση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να καθοριστούν μέτρα για το 2019 και μετά, να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στους «παραλογισμούς του ΔΝΤ».

Η κα. Παπαδοπούλου είπε πως οι ΑΝΕΛ δεν επιθυμούν άμεσα εκλογές «για να διατηρηθεί μια ομαλότητα στην οικονομία και στη ζωή του τόπου. Θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε γαλήνια λιμάνια» τόνισε, προσθέτοντας «όποτε προκύψουν οι εκλογές, είμαστε έτοιμοι και δεν τις φοβόμαστε».

Αναφερόμενη στην καταδίκη του εκδότη κ. Κουρτάκη μετά τη μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ δήλωσε «στο δημοσιογραφικό λειτούργημα υπάρχει ελευθερία του Τύπου, αλλά όταν ξεφεύγει από τα όρια της κριτικής και ειδικά όταν εμπλέκουν με συκοφαντικό τρόπο ανήλικα παιδιά στα οποία δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, τέτοια πράγματα δεν μπορεί να μένουν «στον αέρα». Όφειλε ο πρόεδρός μας να κινηθεί όπως κινήθηκε και δικαιώθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου» κατέληξε.