Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε αναφορά του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι για τα ελληνικά νησιά, τονίζοντας τη σημασία της γλώσσας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Ζουράρις ανέφερε: «Εσείς οι δημοσιογράφοι κι οι υπόλοιποι, πρέπει να καταλάβετε το εξής: Ενδεχομένως λόγω της ευδίας του ότι είμαστε μεταξύ μας κτλ., νομίζετε ότι γενικώς δεν απειλούμεθα εκτός από κάποια 16 νησιά που ζητά ο Ερντογάν, αυτό είναι άνευ σημασίας. Το να χάσεις νησιά δεν είναι σπουδαίο. Τα ξαναπαίρνεις. Τι λέει ο Σολωμός: “Μήγαρις έχω άλλο τί στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα”. Τσάτρα πάτρα την ελευθερία εδώ στο Υπουργείο θα προσπαθήσουμε να τη διακονίσουμε».

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μαζέψει, τουλάχιστον, τους Υπουργούς του, που δηλώνουν ότι δεν πειράζει να χάσουμε και μερικά νησιά».

«Μήπως ο Υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι “Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει”;», ανέφερε, από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Ζουράρι, το μόνο που αποδεικνύουν είναι την ελαφρότητα κάποιων που ο κ.Τσίπρας έκανε υπουργούς για να κυβερνήσουν τη χώρα» σχολίασε το Ποτάμι.