«Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν και η ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είναι απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές» δήλωσε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις αναφορές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα νησιά στο Αιγαίο και τα θαλάσσια σύνορα.

Όπως τονίζει, αυτές οι δηλώσεις «απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

«Η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας», καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.