«Στη ΝΔ “πήραν τα μυαλά τους αέρα” με τις δημοσκοπήσεις αυτών που έδιναν μπροστά το “ναι” στο δημοψήφισμα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

«Εάν η κυβέρνηση αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της δίνονται αυτή τη στιγμή, τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει», εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Η προώθηση του νέου εκλογικού νόμου είναι μία κίνηση ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ και μπράβο του, χάνει 35 έδρες από αυτή την ιστορία και όμως το τολμάει και θα ξανακερδίσει στις επόμενες εκλογές» όπως τόνισε. «Θα μάθουν τα κόμματα να συνεργάζονται, αντί να βριζόμαστε μέσα στη Βουλή,  μπορούμε να διαφωνούμε και να συνυπάρχουμε», προσέθεσε σε άλλο σημείο, «είναι κατάκτηση αυτό το πράγμα στην Ευρώπη, εδώ και 30 χρόνια γίνεται».

«Είναι μεγάλη πρόκληση οι 50 έδρες μπόνους, κακώς έγινε και πρέπει κάποτε να διορθωθεί, είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα θεσμικής επανάστασης» η κατάργησή του, σημείωσε. «Ο δικομματισμός στοίχισε την βύθιση της χώρας στην χρεοκοπία, μην κοροϊδευόμαστε, έχουμε βρει το Βαρουφάκη και από το πρωί ως το βράδυ βαράμε, τη Siemens, τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τα λεφτά που φεύγαν έξω, τις off-shore, τα Pamama Papers κτλ, φύγαν γύρω στα 600 δισ. ευρώ, αυτά πληρώνει ο Έλληνας πολίτης. Τι κερδίζουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με τη στάση τους; Να βγάλει τα συμπεράσματά του ο οπαδός τους», ανέφερε ο κ.Παπαχριστόπουλος.

Για το 3% που αποτελεί όριο για είσοδο κόμματος στη Βουλή, ανέφερε ότι προσωπική του άποψη είναι πως πρέπει να διατηρηθεί, καθώς «θωρακίζει τη Δημοκρατία».

Για το θέμα των βουλευτών που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σχολίασε: «Δεν μπορώ εγώ να τρέχω σαν το σκυλί και να μου έρχεται ο άλλος φυτευτός επειδή αρέσει στον αρχηγό, αυτά περί προσωπικοτήτων δεν τα δέχομαι, για μένα πρέπει να καταργηθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.