Με μεγάλες προσδοκίες ανεβαίνει αύριο – εκτός απροόπτου – ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όπου την Τετάρτη το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Καρατζαφέρης θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση φίλων του κόμματός του στο Βελλίδειο. Η συνέντευξη Τύπου θα παραχωρηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός».

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι ο κ. Καρατζαφέρης θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της HELEXPO ΑΕ και ΔΕΘ ΑΕ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου του ΛΑΟΣ, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρατζαφέρης έχει ως βασικό στόχο «να αφυπνίσει τον κόσμο και να πει την αλήθεια για το παιχνίδι το οποίο παίζεται αυτή τη στιγμή σε βάρος της Ελλάδος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα καλέσει σε συστράτευση, εγρήγορση και συσπείρωση, τον ελληνικό λαό, προκειμένου «να υπάρξει κοινωνική ετοιμότητα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρατζαφέρης, τόσο στη συνέντευξη Τύπου, όσο και στην ομιλία του το βράδυ, θα προβάλλει την εκτίμηση ότι «δεν θα αντέξει το ΠΑΣΟΚ και θα πάει σε εκλογές», ενώ θα υποστηρίξει ότι το πολιτικό προσωπικό των δυο μεγάλων κομμάτων της χώρας μας θεωρείται αναξιόπιστο στην Ευρώπη.

Στο ΛΑΟΣ υποστηρίζουν «ότι το παιχνίδι δεν βγαίνει, και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ο Γιώργος Παπανδρέου και θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές».

Οι συνεργάτες του κ. Καρατζαφέρη εκτιμούν ότι οι διαρκείς αναφορές του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013, «δείχνουν ότι πάει σε πρόωρες εκλογές». Σύμφωνα δε με τους ίδιους, «όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνει αποτελούν πρόβα για ηρωική έξοδο και δεν θα μπορέσει να τα περάσει ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα, ούτε και στην κοινωνία, γιατί είναι μέτρα χωρίς προοπτική».

Ο κ.Καρατζαφέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέντευξη Τύπου, θα κάνει ένα σύντομο απολογισμό της κατάστασης, θα αναφερθεί στη στάση του κόμματός του καθ’ όλο το διάστημα της κρίσης και θα πει ότι τα μέτρα δεν μπορούν να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε, τα οποία θα χαρακτηρίσει «φοροεισπρακτικά μέτρα που είναι προς λάθος κατεύθυνση» και θα τονίσει ότι «η συνταγή αυτή δεν είναι συνταγή σωτηρίας, αλλά συνταγή “μονίμου εξάρτησης”».

Ο κ. Καρατζαφέρης θα υποστηρίξει ότι η Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται για το καλό της Ελλάδος, αλλά πρωτίστως για να μην πάθει κακό η ίδια.

«Μοναδική λύση είναι η προσφυγή στις εκλογές», αναμένεται να πει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος θα καταθέσει προτάσεις για έξοδο από την κρίση. Μεταξύ των προτάσεων -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – θα περιλαμβάνεται και η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στο εξωτερικό, από τις οποίες – όπως εκτιμά ο κ. Καρατζαφέρης- το ελληνικό κράτος μπορεί να εξασφαλίσει ποσό ύψους περίπου 10 δισ. ευρω.

Επίσης θα αναφερθεί στις προτάσεις που έκανε παλαιότερα, όπως για τα αυθαίρετα, την παλιννόστηση των κεφαλαίων, τη νομιμοποίηση του «μαύρου χρήματος» και θα πει ότι τα μέτρα που πρότεινε υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση, «έστω και στρεβλά και άτολμα» και θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για δειλία να συγκρουστεί με τα συνδικάτα.

Αναμένεται να υποστηρίξει επίσης ότι η Ελλάδα «κυβερνάται ως σοβιέτ» και θα εξαπολύσει επίθεση «στις συντεχνίες».

Μεταξύ των προτάσεών του, όπως αναφέρουν πηγές του ΛΑΟΣ, θα υπάρχουν «και μέτρα άμεσης ανακούφισης για να υπάρξει μια ανάσχεση των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται σήμερα η ελληνική κοινωνία».