«Η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη θεσμική θωράκηση της δικαιοσύνης. Έχουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες. Να σας θυμίσω, όμως, ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εφηύρε τον όρο διαφθορά και πολεμήθηκε. Θα τα θυμάστε αυτά, εκτός κι αν ήσασταν απασχολημένος με σχολικές καταλήψεις» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Σε ένα χρόνο υιοθετήσατε όλες τις κακές συνήθειες της μεταπολίτευσης. Αποδειχτήκατε πιο παλιό, απ’ το παλιό»!

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης «απάντησε» στις κατηγορίες που προσωπικά εξαπέλυσε νωρίτερα προς το πρόσωπό του ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως: «Η κοινή γνώμη παρακολουθεί έκπληκτη τις μυστικές σας συναντήσεις. Πλην της γνωστής γάτας, κανείς δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε. Δεν ξέρω τι απέδωσαν τα παζάρια, αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω το κόκκινο πρωτοσέλιδο του Βήματος, την ημέρα της εκλογής σας, καθώς και το δεύτερο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ στο Σεπτέμβρη. Γιατί χρειαστήκατε τέσσερις συναντήσεις για να πείτε ένα περήφανο όχι και μήπως το ΟΧΙ, έγινε τελικά όπως το όχι του δημοψηφίσματος ΝΑΙ» και συμπλήρωσε: «Άκουσα να λέτε πως θα ελέγξετε τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ. Μπράβο σας και εμείς μαζί σας.  Αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι: Το μεγαλύτερο κανόνι που βάρεσε ποτέ στα ΜΜΕ, το alter, θα το ελέγξετε; Δεν φαντάζομαι ο συγκεκριμένος εκδότης να απαλλαγεί από τον έλεγχο επειδή μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου; Δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς για ήθος και για διαφάνεια κ. Τσίπρα που είσαστε το αγαπημένο παιδί του νεοαυριανισμού».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε ότι: «Η ψευτοαριστερά της μετριότητας δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει σε αυτή την αίθουσα για ηθικό πλεονέκτημα. Έχετε κάνει γραφικές επιλογές που προκαλούν χιλιάδες άξιους νέους, γιατί ο κάθε Καρανίκας που προσλαμβάνετε είναι μια γροθιά στο στομάχι της Ελλάδας που αντιστέκεται»!

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στις «λίστες» και δεν παρέλειψε, μάλιστα, να… δημιουργήσει και μερικές δικές του! « Μιλήσατε για λίστες αλλά δεν έχετε κάνει τίποτα για να τις ελέγξετε. Μήπως αποπέμψατε τον κ. Νικολούδη γιατί σας χάλαγε το λαϊκίστικο αφήγημα; ο ταμείο είναι μείον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος ο κ. Χουλιαράκης έστειλε στη βουλή ένα έγγραφο, που λέει ότι τα έσοδα που προέρχονται από παράνομες ενέργειες ήταν επί των ημερών μας 26 εκατ. και επί των ημερών σας 3,4 εκατ. Κάνετε κοπτοραπτική στις απαντήσεις του Μπόργιανς. Αυτό που δεν διαβάσατε είναι: Εκείνη την περίοδο το θέμα μας δεν ήταν η λίστα, αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015. Αν θέλετε να μιλήσετε για λίστες έχω εγώ να σας προτείνω μερικές. Να μιλήσετε για τις λίστες με τις προσλήψεις συγγενών και φίλων. Θα την ονομάσω ‘’λίστα Καρανίκα’’. Να μιλήσετε για τις λίστες των δημοσίων υπαλλήλων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Αυτή θα την ονομάσω “λίστα Αλεξιάδη”. Επίσης υπάρχουν οι λίστες Κουρουμπλή  και Σταθάκη με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων και πολλά χαμένα εκατομμύρια για το δημόσιο. Αυτές είναι οι πραγματικές λίστες που πρέπει να ασχοληθείτε».