Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σε παρέμβασή της νωρίτερα στη Βουλή, καταδίκασε το χθεσινό σχόλιο του βουλευτή της «Νίκης» Νίκου Παπαδόπουλου, αναφορικά με τη χειροδικία σε βάρος βουλευτή της ΝΔ, εντός εκκλησιαστικού χώρου.

«Κανείς δεν έχει το προνόμιο, εντός ή εκτός Βουλής, να καταφέρεται κατά συναδέλφων του, για την ψήφο τους και να καλλιεργεί ρητορική μίσους,» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Περιμένω να πάρει θέση ο βουλευτής της «Νίκης», ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση καταφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο σε συναδέλφους του, αμέσως μετά από δύο περιστατικά εντός εκκλησιαστικών χώρων, με μια ρητορεία μίσους, η οποία δεν συνάδει με το ναό της δημοκρατίας και δεν συνάδει με οποιοδήποτε περιβάλλον. Ζητώ λοιπόν να ανακαλέσει αυτά που είπε χθες, πέραν των δηλώσεων που προσπάθησαν να γίνουν μετά τη χθεσινή μέρα», είπε η Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, και πρόσθεσε: «Κανείς δεν έχει και οπουδήποτε το προνόμιο, και σίγουρα ούτε μέσα στην ελληνική Βουλή, να φέρεται με τέτοιο τρόπο απέναντι στους συναδέλφους του και να προκαλεί με τέτοιο τρόπο και αντιδράσεις που δεν θέλουμε να βρούμε απέναντι σε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε. Η ψήφος εδώ είναι ιερή, δεν χρειάζεται να απολογούμαστε σε κανέναν, σε δεύτερο χρόνο, παρά μόνο στους ανθρώπους που αν θέλουν επεξήγηση, εκεί έξω, να τη δώσουμε. Σίγουρα όμως δεν μπορώ, εγώ τουλάχιστον, να αποδεχθώ, ότι μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου μπορούν να καλλιεργούν αυτή τη στιγμή τέτοιου είδους κλίμα, ειδικά προ των επόμενων ημερών που όλοι θα βρεθούμε στις περιφέρειες μας. Και εννοείται ότι το ίδιο θα έλεγα αν αυτό είχε συμβεί σε οποιονδήποτε βουλευτή οποιουδήποτε κόμματος».

«Λυπάμαι πολύ αγαπητοί συνάδελφοι για την κ. Ζαχαράκη η οποία επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το χαρακτηρισμό που δώσανε στη ΝΔ, της μονταζιέρας», απάντησε ο βουλευτής της «Νίκης», Νίκος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Ήμουν ξεκάθαρος, πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται. Είπα ότι απερίφραστα καταδικάζουμε οποιαδήποτε βίαιη πράξη, όχι μόνο μεταξύ των ανθρώπων, αλλά ακόμη και για ζώα και για φυτά. Εμείς στη Νίκη είμαστε Έλληνες, είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και, όπως είπατε, αυτές τις μέρες δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να μπει σε τέτοια μονοπάτια. Αλλά σας είπα και μίλησα με πόνο καρδιάς για να προλάβω αυτό που γίνονται. Όταν νομοθετείτε εναντίον της φύσης, εναντίον της ορθοδοξίας, εναντίον της Αγίας Γραφής και της Εκκλησίας, θα εισπράττετε τα επίχειρα. Αυτό σας είπα. Τι δεν καταλαβαίνετε».

«Το κάνετε χειρότερο κύριε Παπαδόπουλε. Βάλτε μια τελεία. Καταδικάζω και τελεία», απευθύνθηκε στον βουλευτή της «Νίκης», ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Βασίλης Οικονόμου.

«Το καταδικάζω και τελεία», απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ωστόσο ανέγνωσε εντός της επιτροπής τη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου. «Υπενθυμίζω τη δήλωση και μάλλον δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω ότι εδώ είμαστε εκπρόσωποι των πολιτών και δεν ξέρω αν είστε αυτόκλητοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας ή αν σας ζητήθηκε από την ίδια την Εκκλησία να παίξετε αυτό το ρόλο, γιατί φαντάζομαι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Η δήλωση σας «η ΝΔ θα υποστεί πανωλεθρία και αυτό γιατί έβαλε προβιά πατριώτη και χριστιανού. Και τολμάτε να πηγαίνετε στις Εκκλησίες που σας χλευάζουν και ακόμη πηγαίνετε». Αυτή είναι η δήλωση και αν βλέπετε κάτι καθησυχαστικό ή δημοκρατικό σε αυτό, παρακαλώ…», επέμεινε η Σοφία Ζαχαράκη.

«Αυτά είναι αποσπάσματα, είπαμε μονταζιέρα της ΝΔ. Βλέπε Τέμπη», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια παρακίνησης σε βία, ρητή ή άρρητη, με πράξη ή λόγω, εντός ή εκτός κοινοβουλίου», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο να δίνεται χώρος και βήμα σε τέτοιες απόψεις, θα πρέπει να σταματήσουν σήμερα εδώ και θα μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια σε και περιορισμού της ελεύθερης βούλησης των βουλευτών».

«Υπάρχει ανεξαρτησία της άποψης. Να τελειώνει αυτό το θέμα», σχολίασε ο βουλευτής της «Νίκης» Νίκος Βρεττός και πρόσθεσε: Η άποψη μας είναι ότι οι υποκινητές της περιόδου της άνω και της κάτω πλατείας πληρώθηκε πολιτικά. Ρητά καταδικάστηκε, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, η οποιαδήποτε πράξη βίας. Η Νίκη εκπροσωπεί μόνο τους ψηφοφόρους της, δεν δεχόμαστε ότι είμαστε πολιτική δύναμη που θα πρέπει να υποστούμε τον φόβο της ΝΔ».

Διχαστικός ο λόγος της Νίκης

H εισηγήτρια της ΝΔ, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Σουκούλη Βιλιάλη αναφέρθηκε στις χθεσινές αναφορές του βουλευτή της «Νίκης», και είπε ότι το τελευταίο καιρό, όλο και πιο συχνά, ακούγεται αυτός ο διχαστικός λόγος, από όλους αυτούς που εμπορεύονται την πίστη προς άγραν ψήφων. «Αυτό δεν μπορώ να μην πω ότι μου θυμίζει τον Ιησού Χριστό στο Ναό του Σολομώντα, όταν είδε τους εμπόρους, να κάνουν τον Οίκο του, οίκο εμπορίου. Που είναι το πνεύμα της αγάπης, που είναι το πνεύμα της αβροφροσύνης, που είναι το πνεύμα της ανεκτικότητας; Και δεν μιλάω για τα αυτονόητα, ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τη ρητορική της βίας και του μίσους, από κανέναν, πουθενά, για κανένα λόγο και σε οποιαδήποτε μορφή. Ούτε κριτές ούτε θυροφύλακες χρειάζεται η εκκλησία μας», είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η Εκκλησία έχει μια ανοιχτή και ζεστή αγκαλιά και δεν πρόκειται να την παγώσει ούτε να την κλείσει η μισαλλοδοξία και ο ψεύτικος φανατισμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ