Την ανοικτή διαφωνία του αναφορικά με τις αποφάσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης, εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος και νομικός Παύλος Σαράκης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τη θέση του εισηγητή. Ειδικότερα, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, ανέφερε πως διαφωνεί με το να μην υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, προσθέτοντας πως ως δικηγόρος δεν μπορεί να πάει κόντρα σε ένα νομοσχέδιο θετικό για τον νομικό κόσμο.

«Ακούω ότι θα αντικατασταθώ από εισηγητής επειδή συμφωνώ και θέλω να ψηφίσω. Εκπλήσσομαι. Αυτά είναι πρωτοφανή» είπε χαρακτηριστικά, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα, καθώς με απόφαση της ηγεσίας του κόμματος αντικαταστάθηκε ως εισηγητής από τον Στέλιο Φωτόπουλο.

Αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές ο κ. Σαράκης είπε πως θα είναι αποτυχία για την Ελληνική Λύση εάν λάβει οποιοδήποτε ποσοστό κάτω από 10%, ενώ εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του και για το ενδεχόμενο αποχώρησης του κόμματος από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: «Συγκροτήθηκε μετά από χρόνια. Εμείς ανταποκριθήκαμε. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Βελόπουλος έλαβε απόφαση αποχώρησης. Αν το έκανε, είναι στάση όχι θεσμική αλλά διαμαρτυρίας και εγώ με πολιτικές διαμαρτυρίας δεν συναινώ. Θέλω να είμαι κόμμα θεσμικό που να έχουμε παρέμβαση» ανέφερε.

Να σημειωθεί πως πηγές από την Ελληνική Λύση υποστηρίζουν ότι η αντικατάσταση του κ. Σαράκη από την θέση του ειδικού αγορητή στο νομοσχέδιο για την δικηγορική ύλη του Υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε μετά από συνεννόηση και συμφωνία. Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ο κ. Σαρακης ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματος ότι δεν μπορεί ως αγορητής να τοποθετηθεί κατά των προωθούμενων διατάξεων, οι οποίες, όπως εξήγησε, λύνουν κρίσιμα θέματα των δικηγόρων.

Ο ίδιος, αναφέρουν από το κόμμα, ζήτησε την αντικατάστασή του και μετά από συνεννόηση με τον Κυριάκο Βελόπουλο συμφωνήθηκε να μπει στην θέση του ο κ. Φωτόπουλος. Μάλιστα ο κ. Σαρακάκης φέρεται να έχει δώσει και γραπτώς τη συγκατάθεσή του.