Δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον εκλογικό αναλυτή, Ανδρέα Δρυμιώτη, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (21/02) στο «Action24» εκτίμησε πως πιθανότατα το κόμμα της Κουμουνδούρου θα είναι τρίτο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ θεωρεί πως σε περίπτωση που σημειώσει περαιτέρω απώλειες στις κάλπες του Ιουνίου, «θα καταποντιστεί στις εθνικές εκλογές».

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, με τις πρόσφατες πρακτικές του, ο εκλογικός αναλυτής ανέφερε ότι «τώρα καταλαβαίνουν ποιον αρχηγό έβγαλαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος είναι ένας νάρκισσος, συνεχώς θα έχουν τέτοιες τριβές. Είναι χειρότερος από τον Βαρουφάκη που πίστευε ότι είναι ανώτερος από τον θεό. Ο Κασσελάκης πιστεύει ότι είναι ανώτερος από την Αγία Τριάδα. Είναι στον χαρακτήρα του, το βλέπεις από τις κινήσεις του, είναι πρωτοφανής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι «στις ευρωεκλογές μπορεί να έχει και ένα άλλοθι, γιατί ο κόσμος ψηφίζει χαλαρά και έτσι να μην δούμε τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων. Μπορεί να μην δούμε το καταστροφικό ποσοστό που φοβούνται. Αν είναι, όμως, τρίτο κόμμα που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι, ξεκινούν τα προβλήματα». Τόνισε, επίσης, για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Ο άνθρωπος είναι γκαφατζής που δεν διορθώνεται».

Τέλος αναφέρθηκε στη ΝΔ εκτιμώντας ότι το ποσοστό της στις ευρωεκλογές θα κυμανθεί στο 35%.

«Υπάρχει ένα καινούργιο στοιχείο. Στον νέο νόμο για την επιστολική ψήφο έχει μπει παράβολο 20.000 ευρώ για συμμετοχή, που σημαίνει ότι τα συμμετέχοντα κόμματα θα είναι λιγότερα. Το 2019 το 21% πήγε στα κόμματα κάτω του 3% και αν ο αριθμός τους είναι μικρότερος τότε θα ωφεληθούν τα μεγαλύτερα κόμματα. Αυτό το 21% θα γίνει 6%-7% και θα πρέπει να κατανεμηθεί σε όσα κόμματα λάβουν πάνω από 3%», λέει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Δρυμιώτης.