«Το μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας δεν είναι η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την εφαρμογή τους» τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αναστάσιος Νικολαΐδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου. «Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, λειτουργώντας με υπεύθυνο τρόπο, θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «η θετική μας ψήφος δεν είναι λευκή επιταγή. Επιθυμούμε αφενός να κινητοποιήσουμε την Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των μέτρων και αφετέρου στοχεύουμε στο να σας δώσουμε την απαραίτητη θεσμική ενίσχυση για να αντιμετωπίσετε όλες τις εστίες ανομίας εντός και εκτός αθλητικών χώρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα της βίας στον αθλητισμό «δεν αφήνει κανέναν πολίτη αδιάφορο. Μέσα σε δύο χρόνια, τρεις νέοι συνάνθρωποί μας βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, και το πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή. Η πολιτεία δεν τους προστάτεψε ως όφειλε». Σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει όμως κάποια πρόβλεψη για την αντιμετώπιση της βίας εκτός γηπέδων, όταν και τα τρία πρόσφατα θύματα που είχαμε αυτά έχασαν τις ζωές τους εκτός γηπέδων». Παράλληλα ζήτησε την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης μέσα από ευρεία διακομματική συναίνεση. «Λήψη πρωτοβουλιών που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της βίας στις ρίζες του, μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της οπαδικής βίας εντός και κυρίως εκτός γηπέδων, με βάση το τρίπτυχο πρόληψη-έλεγχος-τιμωρία και με απόλυτη έμφαση στο επίπεδο της πρόληψης» όπως είπε.

Επίσης, χαιρέτησε την αποδοχή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Εθνική Επιτροπή Συντονισμού για πραγματοποίηση δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με έμφαση στα σχολεία και διαφώνησε με το κλείσιμο των γηπέδων, λέγοντας πως «είναι ένα αχρείαστο μέτρο, με οριζόντιο χαρακτήρα που τιμώρησε όλους τους φιλάθλους αντί για τους υπαίτιους των επεισοδίων». Κατέληξε δε λέγοντας πως «τα ηλεκτρονικά συστήματα και οι κάμερες θα εφαρμοστούν από τον Μάρτιο και η πλατφόρμα ταυτοποίησης των εισιτηρίων από τον Απρίλιο», υποστηρίζοντας πως με αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο.