Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπερψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100.

«Εμείς θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή υπερψήφιση. Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά και σε ερώτηση για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απάντησε: «Είναι θετικό ότι έστω και αργά, θα έλεγα με καθυστέρηση, τα κόμματα τοποθετούνται σε αυτό το ζήτημα. Και εφόσον υπάρχει μια θετική στάση στο νομοσχέδιο, νομίζω ότι αυτό ενισχύει και τα επιχειρήματα σε σχέση με την υιοθέτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αλλά βέβαια και με το γεγονός ότι όσο μεγαλύτερη πολιτική στήριξη έχει αυτή η πρωτοβουλία, τόσο μεγαλύτερη αποδοχή θα έχει και σε επίπεδο κοινωνίας».

Σχετικά με τη στάση της κοινωνίας σημείωσε πως με το πέρασμα του χρόνου από τότε που άνοιξε αυτή η συζήτηση παρατηρείται μια θετικότερη αποδοχή της πρότασης για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και είπε ότι η κυβέρνηση απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα για τις ενημερωτικές συναντήσεις με βουλευτές της Ν.Δ. τόνισε ότι είναι ενδιαφέρον πως μέσα από τη συζήτηση με τους βουλευτές φωτίζονται και πτυχές για τους πολίτες που δεν γνώριζαν κάποια θέματα. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση αυτή είναι μια πολύ καλή αφετηρία για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει και σε επίπεδο Βουλής.

Σε ερώτηση αν οι υπουργοί έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να στηρίξουν τη νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή ο κ. Κοντογεώργης απάντησε ως εξής: «Σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου όσοι βρισκόμαστε, συζητάμε και συναποφασίζουμε για κάποια θέματα είναι λογικό να έχουμε μια αυξημένη υποχρέωση, μια αυξημένη ευθύνη για να στηρίζουμε τις πολιτικές που συμφωνούνται».

Σε άλλη ερώτηση για ενδεχόμενο πολιτικό κόστος επισήμανε: «Το πολιτικό κόστος, έχουμε αποδείξει, πολλές φορές, ότι δεν το μετράει ο πρωθυπουργός. Μετράει, όμως, πάρα πολύ τι σκέφτονται οι πολίτες, αλλά μετράει και σε πολύ μεγάλο βαθμό τι δημοκρατία, τι κοινωνία διαμορφώνουμε και πως συγκλίνουμε περισσότερο με τις σύγχρονες προηγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες».