Την εμφάνιση του Γιώργου Καπουτζίδη την Τετάρτη (3/1) στο «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα ακολούθησε η απάντηση του Κυριάκου Βελόπουλου κατά του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άφησε αιχμές για τα… πόμολα του στρατοπέδου και αναρωτήθηκε αν ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει πάει στρατό.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έγραψε χαρακτηριστικά: «Για τον κύριο Καπουτζίδη, επειδή μίλησε για το 2015 και την εργασία μου, μιλώντας για… πόμολα, του συνιστώ να πάει στρατό και να γυαλίσει όλα τα πόμολα του στρατοπέδου! Αλήθεια, πήγε στρατό; Γυάλισε τα πόμολα;».

Στη χθεσινή του εμφάνιση στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη περί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν το έχω πει εδώ και δύο χρόνια, γιατί δεν θέλω να ανακοινώνω κάτι το οποίο έχει να κάνει και με έναν άλλον άνθρωπο, αλλά όντως είχαμε μία συζήτηση γι’ αυτό το θέμα σε κάποια φάση. Έγινε μία πολύ ωραία συζήτηση με δική του πρωτοβουλία».

Όταν ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιώργος Καπουτζίδης του είπε, γελώντας: «Μόνο μία φορά έχω συναντηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ήμουν καλεσμένος στη Ναταλία Γερμανού και ήταν και αυτός. Δεν έχουμε ανταλλάξει απόψεις. Μου φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος και έχει τρομερή υπομονή. Γιατί, εμένα αν μου έκανες αυτό που του κάνεις, θα σε είχα ταράξει στις μηνύσεις» ανέφερε, για να ακολουθήσει το σχόλιο, που ενόχλησε τον Κυριάκο Βελόπουλο «Και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν ενδιαφέρον, γιατί δεν ασχολείσαι με αυτούς; Ο κος Βελόπουλος ανακάλυψε ένα σκεύασμα, το οποίο όταν το αλείφεις σταματάει ο κορονοϊός. Δεν έχει αυτό ενδιαφέρον; Αυτό κανονικά θα έπρεπε να το στείλουμε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αυτό σαν ιατρική ανακάλυψη είναι πιο σημαντικό. Έτσι είπε. Δεν θα έπρεπε να στείλεις μια κάμερα, να δούμε σε ποιο εργαστήριο ανακαλύφθηκε όλο αυτό; Ποιες χημικές ενώσεις χρησιμοποιήθηκαν; Αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα. Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα τον είχα στείλει στη Γουχάν, να περάσει όλα τα πόμολα με το σκεύασμα… μια επάλειψη, να σταματήσει»…

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Λιάγκας δεν μπόρσε να συγκρατήσει τα γέλια του, θεωρώντας ότι ο καλεσμένος του ειρωνευόταν με τα λεγόμενά του φυσικά.

Η αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση του πολιτικού, θέση στο θέμα πήρε ο Γιώργος Λιάγκας. Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως με τη δήλωσή του αυτή, ο Κυριάκος Βελόπουλος δικαίωσε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη και πως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό του ακροατήριο είναι απαράδεκτος και χυδαίος. Βέβαια, επισήμανε πως αυτός είναι ο τρόπος του γενικότερα.

«Ο Γιώργος Καπουτζίδης μου είπε μεταξύ σοβαρού κι αστείου “γιατί δεν ασχολείσαι με τον κ. Βελόπουλο, που έχει βρει ένα φάρμακο που τελειώνει τον κορωνοϊό”. Ο κ. Βελόπουλος δεν το άφησε αναπάντητο και έκανε μία ανάρτηση πριν από λίγα λεπτά και απάντησε στον κ. Καπουτζίδη με τον δικό του τρόπο, που πάντα τον χαρακτηρίζει, όντας συνήθως απαξιωτικός για αυτούς τους οποίους αναφέρεται. Βάζει και μία φωτογραφία του Καπουτζίδη, που δεν είναι η πιο κολακευτική, είναι σαν κάπως στενοχωρημένος, τσαντισμένος, μουτρωμένος», ανέφερε ο παρουσιαστής.

«Κάποιες λέξεις έχουν χάσει την αξία τους, όπως η λέξη “bullying” και “ομοφοβικός” είναι πια αστείες έτσι όπως τις χρησιμοποιούμε. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να πάμε στα αρχέτυπα να δούμε, δηλαδή. τι είναι προσβλητικό, ανέντιμο να λέει κάποιος προς κάποιον άλλον. Θεωρώ ότι είναι πιο βασικό από το να χαρακτηρίζουμε με μία λέξη της μόδας ένα τέτοιο απρεπέστατο, απαράδεκτο και αντιαισθητικό σχόλιο. Πρέπει να πάμε σε μία λογική και μία κριτική κατά την ταπεινή μου γνώμη, η οποία να είναι πιο ουσιαστική. Διότι χάνουμε την ουσία που είναι η ευγένεια από έναν άνθρωπο προς έναν άλλον.

Προφανώς ο κ. Βελόπουλος θέλει να συγκρατήσει και να μεγαλώσει ένα δικό του ακροατήριο, άρα πρέπει να βρίσει κάποιον δικαιώνοντας αυτά που έλεγε χθες ο Καπουτζίδης, ο οποίος είπε ότι “κάθε μέρα θα με πει κάποιος γκέι ή ανώμαλο στην τηλεόραση”. Εγώ είπα ότι δεν έχω ακούσει κανέναν και βγαίνει ο κ. Βελόπουλος – δεν τον είπε ανώμαλο – όμως το σχόλιο να πάει να γυαλίσει πόμολα στον στρατό, δεν ξέρω αν είναι ομοφοβικό και σεξιστικό, είναι όμως ένα απαράδεκτο, χυδαίο σχόλιο», κατέληξε.