Άγρια κόντρα προέκυψε στη Βουλή για την ιδεολογική αφετηρία του Άδωνη Γεωργιάδη και του Κυριάκου Βελόπουλου, οι οποίοι συνυπήρξαν στο πλαίσιο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε σε επικρίσεις του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, υπενθυμίζοντας πως ο τελευταίος υπήρξε οπαδός του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ». «Ο Βελόπουλος ανησυχεί για το παρελθόν το δικό μου, αν είμαι σαμαρικός, αν είμαι Δεξιός, αν εκφράζει ο Μητσοτάκης τη Δεξιά. Επειδή εγώ έχω καλή μνήμη και τον Κυριάκο Βελόπουλο τον ξέρω πολλά χρόνια.

Τι σχέση έχει ή είχε ο Κυριάκος Βελόπουλος με τη Δεξιά, τον Σαμαρά ή τη Νέα Δημοκρατία; Ο Βελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ, ως ΠΑΣΟΚ τον γνώρισα και έλεγε ότι ήταν και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Με τη Νέα Δημοκρατία ο Βελόπουλος δεν είχε καμία σχέση. Ένας ΠΑΣΟΚος εκείνης της εποχής ήταν. Εγώ ήμουν πάντα Δεξιός και Νεοδημοκράτης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε: «Ναι ήμουν πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Εγώ μπορώ να πω ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, εσύ μπορείς; Δεν μπορείς. Μίλησε για μένα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Χριστός και η Παναγία. Ο Άδωνις που δίπλα του έχει τον Λιβάνιο, τον Χρυσοχοΐδη τον Πιερρακάκη και όλο το σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Τους έχει πάρει όλους τους ΠΑΣΟΚους αγκαλιά και μιλά για το ΠΑΣΟΚ. Έχει ιδεολογική διαφορά το σημιτικό ΠΑΣΟΚ με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».