Ένταση καταγράφηκε πριν λίγη ώρα στη Βουλή μετά την αναφορά του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα περί μαύρων εργατών γης που δουλεύουν στα χωράφια των Ελλήνων αγροτών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί κύρωσης μνημονίου με το υπουργείο Γεωργίας της Ινδίας και συνεργασίας στον εν λόγω τομέα, ο κ. Μπούμπας, παίρνοντας τον λόγο είπε πως «οι αγρότες είναι ανάστατοι. Εργάτες γης απλήρωτοι. Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό που εμείς στην Ελληνική Λύση θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση με συγκεκριμένη πρόταση. Για να σταματήσετε να παίρνετε μαύρους αλλοδαπούς στα χωράφια, ανασφάλιστους, ενώ με ένα πρόγραμμα μπορείτε να πάρετε Έλληνες αγρότες και να πάνε τα παιδιά μας να δουλέψουν».

Η φράση προκάλεσε αναστάτωση στην αίθουσα, με τον προεδρεύοντα να ζητά να διαγραφεί από τα πρακτικά και τον παρευρισκόμενο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση να ζητά το λόγο. Όπως είπε το μέλος της κυβέρνησης: «Είναι απαράδεκτο μέσα σε αυτή την αίθουσα να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις. Είναι απαράδεκτο σε αυτή την αίθουσα να γίνεται αναφορά σε ανθρώπινη ύπαρξη με βάση το χρώμα. Είναι ντροπή, είναι ντροπή! Είναι ντροπή σας, αποκαλύπτετε τι πιστεύετε. Είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες λέξεις στο Κοινοβούλιο. Ο συνάδελφος βουλευτής παροτρύνει να γίνουν κυνηγοί κεφαλών στον Έβρο. Ακούμε τώρα αυτά περί μαύρων, είναι ντροπή».

Στον υπουργό απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του βουλευτή του. «Αν σας πήραμε 10% στον Έβρο (σ.σ. εκλογικά), δεν φταίμε εμείς αλλά η ανικανότητά σας. Δεν επιτρέπω σε κανέναν σας να διαστρέφετε αυτά που λέει η Ελληνική Λύση. Αυτά να τα πείτε σπίτι σας, όχι σε εμάς αν δεν καταλαβαίνετε τι είναι η μαύρη εργασία». Αναγνώρισε πάντως ότι η εκφορά του λόγου και η έκφραση του βουλευτή του, ήταν λανθασμένη.

Ο κ. Κελέτσης απάντησε πως «δέχομαι ότι μπορεί να έκανε λάθος». «Συνεχίζω γιατί επεκταθήκατε και σε άλλα θέματα. Καταλαβαινόμαστε… Ας το θεωρήσουμε λήξαν, ο κ. Μπούμπας άλλο ήθελε να πει κι άλλο είπε. Θετικό ότι δεν ήθελε να πει αυτό»..