Ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά τις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι επαφές των πολιτικών κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς συναντάται στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ στη μία θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Την ίδια ώρα θα έχουν συνάντηση και οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας. Στη χθεσινή συνεδρίαση διαπιστώθηκε σημαντική σύγκλιση απόψεων και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα. Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της ΝΔ, στο Κοινοβούλιο, συμμετείχαν ο Ε. Μεϊμαράκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης από τη ΝΔ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και Στέργιος Αγγελούδης από το ΠΑΣΟΚ και οι Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα σήμερα, στις 10:00 συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του κινήματος στην κυβέρνηση, ενώ τη χθεσινή σύσκεψη στην Ιπποκράτους σημάδεψε η ένταση και οι αντιπαραθέσεις.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η πρόταση του προέδρου Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας που θα συγκροτηθεί στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων.