Νέα, επίθεση τόσο κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε, εκφράζοντας εκ νέου την πάγια θέση του κόμματος, πως δεν θα συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση.

«Μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σπείρει το φόβο, ενώ μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα σπείρει την απογοήτευση», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα. Μάλιστα σχολίασε πως η τάση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό τείνει προς την κατεύθυνση της σοσιαλδημοκρατίας.

«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με λανθασμένη πολιτική γραμμή πλεύσης, σε μία κυβέρνηση της οποίας τις δυνάμεις δεν εμπιστεύεται», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο ΚΚΕ τόνισε πως υπάρχει ανάγκη να αναδειχθεί ισχυρό στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ωστόσο παραδέχθηκε πως το κόμμα πρέπει να βρει τον ιστορικό του ρόλο.

Εστιάζοντας στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επισήμανε πως «η έξωση της Ελλάδας θα γίνει μέσω πτώχευσης». «Δεν αποκλείεται να δούμε εκδίωξη και άλλων χωρών από την ευρωζώνη», σημείωσε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.