«Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν Τσίπρας» δηλώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και εξαπολύει επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». «Ενώ εγώ αναζητώ λύση για τη χώρα εκείνος απλώς τοκίζει στην απόγνωση και κερδοσκοπεί στην κρίση… Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν φοιτητική παράταξη σε αμφιθέατρο, όχι ως κόμμα ευθύνσης στη μέση μιας σαρωτικής κρίσης», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Δηλώνει ότι μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί με όλους όσοι θελήσουν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, θα αλλάξει τη συνταγή της λιτότητας και προσθέτει: «Ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το πλαίσιο. Από τους ίδιους εξαρτάται».

Όσον αφορά το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει: «Μίλαγα για επαναδιαπραγμάτευση συνεχώς από τον Ιούλιο του 2010, όταν παρουσιάσαμε το Ζάππειο Ι… Στην τελευταία ομιλία μου στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο –μπορείτε να βρείτε το κείμενο- έχω ολόκληρο κεφάλαιο για το τι θα διαπραγματευτώ και πώς. Το τελευταίο επτάμηνο μιλάω όχι απλώς για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά για κάτι παραπάνω: για τις απαραίτητες τροποποιήσεις που θα ζητήσω, για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «Για την ώρα θα σταματήσουμε τη μείωση των μισθών και θα ξεκινήσουμε την ανάκαμψη. Προσέξτε, αν δεν πάρουν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας, τίποτα δεν σώζει ούτε τους μισθούς ούτε τις θέσεις εργασίας. Συγκράτηση των μισθών – να μην πέσουν άλλο- και άμεση ανάκαμψη είναι οι προτεραιότητές μας σήμερα…

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς θέτει τους στόχους για τις εκλογές αναφέροντας: «Να κερδίσουμε ώστε να μπορέσουμε μετά να σχηματίσουμε κυβέρνηση που θα αλλάξει τη συνταγή της μονόπλευρης λιτότητας χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή μας στο ευρώ», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν η παρουσία της κ. Μπακογιάννη ως επικεφαλής στο Επικρατείας πιστοποιεί τη στροφή της Ν.Σ. υπέρ του μνημονίου, ο ίδιος απαντά: «Δεν υπάρχει στροφή υπέρ του μνημονίου. Αφού ζητάμε –και με τον πιο επίσημο τρόπο- να αλλάξει η πολιτική της ύφεσης! Απλώς όλοι συμφωνούμε πλέον πως αυτό πρέπει να γίνει εντός του ευρώ».