Μετά την απομάκρυνση του γερμανού Gerhard Gobmeier από την κορυφή της Ducati Corse, είναι φανερό ότι μία ακόμη αναδιάρθρωση της ταλαιπωρημένης ιταλικής ομάδας βρίσκεται προ των πυλών.

Τα περισσότερα από τα παλιά στελέχη είχαν ήδη την αίσθηση ότι το έδαφος φεύγει κάτω από τα πόδια τους, όταν οι γερμανοί ιδιοκτήτες της Ducati «σχόλασαν» πέρυσι την ιερή μορφή του Philippo Preziosi.

Ένας από αυτούς που είδε την επιρροή του να μειώνεται στις αρχές του 2013 ήταν ο Vitto Guareschi, team manager της ομάδας MotoGP Ducati, όταν η νέα διοίκηση έφερε τον Paolo Ciabati και τον φύτεψε ως MotoGP Project Manager δίπλα του.

Έλαβε το μήνυμα ο Ιταλός με τις αναρχικές φαβορίτες που δουλεύει για τη Ducati από το 2001 και ψάχτηκε ανάλογα.

Κατά το GP της Ιαπωνίας έγινε γνωστό ότι βρήκε την επόμενη επαγγελματική του πρόκληση. Θα αναλάβει team manager στην ομάδα Sky Moto3 που θα αγωνιστεί το 2014 με την υποστήριξη της εμπορικής εταιρείας του Rossi «VR46».

Η ομάδα, που αποσκοπεί στην προώθηση ταλαντούχων νεαρών αναβατών από την Ιταλία στους αγώνες GP, θα αποτελείται του χρόνου από δύο αναβάτες. Ένας είναι σίγουρα ο Romano Fenati. Ο δεύτερος είναι άγνωστος, αλλά δεν θα είναι ο Luca Marini, ετεροθαλής αδελφός του Rossi, καθώς αυτός έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για να τρέξει στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η αποχώρηση του Guareschi αφήνει ένα κενό στη δομή της ομάδας, το οποίο η εταιρεία προσπαθεί να καλύψει με την έλευση του Davide Tardozzi.

Πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους team manager που έχουν δουλέψει με την εταιρεία από τη Μπολόνια. Κουμαντάροντας την ομάδα του παγκοσμίου Superbike ο Tardozzi έχει πάρει 8 παγκόσμιους τίτλους, με αναβάτες όπως οι Corser, Toseland και Bayliss. Είχε παραιτηθεί απροσδόκητα το 2009 για να αναλάβει την ομάδα WSBK της BMW.

Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, οι φήμες οργιάζουν σχετικά με την προσέγγιση του ιταλού manager, τον οποίο η διοίκηση της Ducati θέλει ως μέρος μιας νέας τριανδρίας επικεφαλής της Corse. Οι άλλοι δύο είναι οι Gigi Dall’Igna και Paolo Ciabatti.