Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την ότι η αντιπροσωπεία HD Athena, στέφθηκε νικήτρια, με το εμπνευσμένο από την αρχαία θεά ‘Νύχτα’ δημιούργημά της, στον τελικό του διαγωνισμού «The Battle Of The Kings».

O νικητής επιλέχθηκε από επιτροπή ειδικών στο φεστιβάλ custom μοτοσυκλετών, surf και lifestyle «Wheels and Waves» που διεξάγεται στο Μπιαρίτζ. Τη δημιουργία της η Harley-Davidson Athena εμπνεύστηκε από την αρχαία θεά Νύχτα.

Η νικήτρια μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε από τον Πασχάλη Τσαλαμάγκα και την ομάδα της HD Athena, επιλέχθηκε ανάμεσα από 12 φιναλίστ, από επιτροπή εμπειρογνωμόνων customizing.

Η Ομάδα της Harley-Davidson Athena, κατασκεύασε ένα café racer, εμπνευσμένο από την αρχαία θεά Νύχτα, μια σκοτεινή θεότητα, εξαιρετικής ομορφιάς και δύναμης.  Το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας θυμίζει φίδι ενώ το εμπρός, έρποντα πάνθηρα, και τα δύο, πλάσματα της Νύχτας.  Το βαθύ μαύρο χρώμα, με αραιά ρινίσματα ασημένιων νιφάδων, παραπέμπουν σε έναστρο ουρανό.

Εκεί, 211 αντιπρόσωποι από την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) έλαβαν μέρος και διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του κορυφαίου customizer για το 2016, χρησιμοποιώντας σα βάση το νέο Sportster Iron 883.

mix1

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση να βασίζεται στην ψηφοφορία του κοινού, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 65.000 άτομα. Έτσι αναδείχθηκαν οι νικητές ανά περιοχή, οι οποίοι σε συνέχεια συναντήθηκαν σε μια κοινή εκδήλωση για την ανάδειξη του νικητή.

Από τη μάχη «σώμα με σώμα» ανάμεσα στους «τοπικούς» πρωταθλητές, επιλέχθηκε ο ένας και μοναδικός νικητής, στις 9 Ιουνίου 2016, στο φεστιβάλ Wheels and Waves στο Μπιαρίτζ.

Το πάνελ των κριτών για την ανάδειξη του κορυφαίου customizer αποτελούνταν από τους: Gary Inman, Sideburn Magazine; Thor Drake, See See Motorcycles; Fabrice Roux, Moto Heroes Magazine; David Borras, El Solitario; Jerome Alle, Southsiders Motorcycle Club and Michael Spaeth, Consumer Segment Lead Outreach at Harley-Davidson Motor Company.

Τα μοντέλα Sportster αποτελούν ένα σύμβολο του Αμερικάνικου μοτοσυκλετισμού από το 1957.  Είναι μια από τις δημοφιλέστερες σειρές της Harley-Davidson, για εξατομίκευση στη new wave custom σκηνή.

mix3

Και όπως οι προκάτοχοί του, το νέο Iron 883, αποτελεί τον ιδανικό καμβά προκειμένου το επίσημο δίκτυο της Harley-Davidson, να προβάλει τις ικανότητές του στο customizing.

Ο Πασχάλης Τσαλαμάγκας, aftersales manager δήλωσε: Όταν αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε αυτή τη μοτοσυκλέτα, δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο ψηλά.  Είναι τιμή μας να στεφθούμε Custom King για το 2016, και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’ αυτό όλη την ομάδα πίσω στην Ελλάδα.

mix4

Ο Johnstone, Director Of Marketing Operations της Harley-Davidson EMEA αναφέρει: «Ήμασταν ιδιαίτερα ανυπόμονοι να διαπιστώσουμε πόσο ψηλά θα σήκωναν τον πήχη οι αντιπρόσωποί μας φέτος. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η δημιουργικότητα και η έμφαση στη λεπτομέρεια των φετινών συμμετοχών απλά μας καθήλωσαν».

Χτίζοντας ακόμα περισσότερο στην επιτυχία του περσινού διαγωνισμού «Battle of the Kings», λάβαμε πάνω από 65.000 ψήφους και 211 συμμετοχές από αντιπροσώπους σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

mix5

Οι 12 φιναλίστ μοτοσυκλέτες, ήταν όλες εξαιρετικές αλλά η κριτική επιτροπή επέλεξε τη συμμετοχή της Harley-Davidson Athena, εξαιτίας της έμπνευσης, αλλά την απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια.

mix6 mix7 mix8

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε στο Wheels and Waves Festival, προκειμένου και φέτος να ανακοινώσουμε το νικητή του ‘Battle Of The Kings”.  Η Harley-Davidson είναι για 113 συναπτά έτη, ηγέτης στο customization και η εκδήλωση μας έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε την custom κληρονομιά μας, πλάι στους περισσότερα υποσχόμενους νέους customizers», αναφέρει ο Johnstone.

Θανάσης Χούντρας