Ο Σπύρος Μαρτίκας είναι για 11η φορά υποψήφιος προς αποχώρηση, ισοφαρίζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ υποψηφιοτήτων του ελληνικού Survivor.

Στο επεισόδιο της Τρίτης (14/6) η Ασημίνα Χατζηανδρέου αναρωτήθηκε αν ήταν λάθος ή στρατηγική κίνηση τελικά η ψήφιση του φαρμακοποιού, καθώς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παραμείνει στο παιχνίδι για ακόμη μια φορά και να διώξει έτσι κάποιον πιο δυνατό αγωνιστικά παίκτη.

«Θεωρώ πως όταν ρίχνω την ψήφο μου στον Σπύρο είναι σαν να ρίχνω λευκό. Γιατί έχει δείξει την δυναμική του στον κόσμο, έχει δείξει ότι μπορεί να διώξει κόσμο από δω μέσα οπότε το να τον ψηφίζουμε νομίζω ότι θα κάνει κακό στα άλλα δυο παιδιά που θα βγουν υποψήφιοι μαζί του. Από τους άλλους δύο που θα είναι στον τάκο, σίγουρα θα διώξει κάποιον» τόνισε, μέσα σε όλα, η Ασημίνα Χατζηανδρέου.

Από την άλλη, ο Άρης Σοϊλέδης διαφώνησε μαζί της και θεωρεί ότι καλώς ψηφίστηκε ο Σπύρος και πως κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του και θα αποχωρήσει από το reality επιβίωσης. «Ίσως η Ασημίνα να θεωρεί πως, αν βγει υποψήφια μαζί με τον Σπύρο, θα είναι εκείνη που θα αποχωρήσει. Της έχω πει πάρα πολλές φορές ότι δεν συμφωνώ με αυτό. Ο Σπύρος θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα που θα αποχωρήσει» τόνισε, με τη σειρά του, ο αρχηγός της μπλε ομάδας. «Δεν μπορεί να κάτσει ένας παίκτης αγωνιστικά τόσο αδύναμος και να πάει πολύ μακριά στο Survivor. Ήδη έχει πάει πολύ μακριά».

Στο τέλος του επεισοδίου του Survivor το βράδυ της Τρίτης (14/6), για μια ακόμα φορά, η μπλε και η κόκκινη ομάδα βρέθηκαν στο συμβούλιο του νησιού προκειμένου να συναντήσουν τον παρουσιαστή του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ, Γιώργο Λιανό. Νωρίτερα είχε προηγηθεί το αγώνισμα για την δεύτερη ατομική ασυλία.

Σε αυτό κατόρθωσε να πάρει τη νίκη ο αρχηγός της μπλε ομάδας του Survivor, Άρης Σοϊλέδης. Την παράσταση, ωστόσο, εκεί έκλεψε ο «φαρμακοποιός».

Έπος Μαρτίκα στο Survivor: «Τώρα φορτσάρεις σαν τους Αιθίοπες»

Τι κι αν είναι ήδη υποψήφιος προς αποχώρηση για 11η φορά στο Survivor, αυτή την εβδομάδα, ο Σπύρος Μαρτίκας. Ο παίκτης της κόκκινης ομάδας μπήκε… σαν να μην υπάρχει αύριο στον στίβο μάχης.

Ειδικότερα, στο δεύτερο αγώνισμα ατομικής ασυλίας, ο Σπύρος Μαρτίκας φάνηκε πως ήταν αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό μήπως και διώξει από πάνω του αυτή την υποψηφιότητα σύμφωνα με τους νέους κανόνες του Survivor που ανακοίνωσε μια μέρα πριν ο παρουσιαστής Γιώργος Λιανός στους παίκτες.

Για αυτό αρχικά κατόρθωσε να κερδίσει στην αναμέτρηση εναντίον του Γιώργου Ταλάντσεβ, ενώ ακολούθησε και δεύτερη σερί νίκη με αντίπαλο τον Νίκο Γιάννη. Μάλιστα, δεν έλειψαν τα πειράγματα τόσο από τους υπόλοιπους παίκτες όσο και τον παρουσιαστή του Survivor, Γιώργο Λιανό. «Ξεμπούκωσε το «μηχάνημα» εκεί στο τελευταίο σετ βολών και ο Σπύρος συνεχίζει με τρεις ζωές».

«Θα την πάρεις την ασυλία σήμερα; Θα πάρεις και την αυριανή για να χάσεις την υποψηφιότητα; Αλήθεια, αν δούμε αυτό το σενάριο, θα τα έχουμε δει όλα στο Survivor» παρατήρησε με χαμόγελο ο Άρης Σοϊλέδης για να του δώσει… την καλύτερη πάσα η Θωμαϊδα Εμμανουηλίδου με το σχόλιο της. «Ήταν η στρατηγική του! Ήταν και αυτό ένα σχέδιο Μαρτίκα. Να βγει υποψήφιος στον πρώτο… Κρυβόταν τόσο καιρό».

«Τώρα φορτσάρεις! Είσαι σαν τους Αιθίοπες! Πάνε σιγά σιγά στον Μαραθώνιο και στα τελευταία μέτρα, στα τελευταία δέκα χιλιόμετρα κάνουν σπριντ. Έτσι είσαι και ‘συ. Περίμενες όλο αυτό μέχρι να φτάσεις εδώ και τώρα φορτσάρεις» συμπλήρωσε ο Άρης Σοϊλέδης προς τον συμπαίκτη του.

Για την Survivor ιστορία, μάλιστα, ο Σπύρος Μαρτίκας κατάφερε και στην τρίτη προσπάθεια να… κερδίσει στον στίβο μάχης τον Άρη Σοϊλέδη κάνοντας το 3/3!

Έφτασε, μάλιστα στα ημιτελικά έχοντας κάνει πέντε νίκες.

Ο «Ελ προφεσόρ» κέρδισε Άρη, Ασημίνα, Νίκο Γιάννη, Τάλα και Σταυρούλα και έφτασε άχαστος στους ημιτελικούς, διατηρώντας και τις τρεις ζωές του.

Στην τελευταία νίκη τώρα έκανε μια ξεχωριστή αφιέρωση. Θέλησε να την αφιερώσει τη Βρισηίδα που αποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα και το ζήτησε από τους συμπαίκτες του σαν χάρη.

Ο Τάλα δεν ήταν εκεί όταν το είπε, και όταν έφτασε και ρώτησε για ποιον γίνεται αφιέρωση και άκουσε το όνομα, εξαφανίστηκε.

Ωστόσο επέστρεψε και χαμηλόφωνα όλοι μαζί αφιέρωσαν τη νίκη του Σπύρου στη Βρισηίδα.

«Κλείδωσε» με αιχμές η δεύτερη υποψηφιότητα

Όταν Κόκκινοι και Μπλε βρέθηκαν στο συμβούλιο του νησιού κλήθηκαν να δώσουν την ψήφο τους σε εκείνον ή εκείνη που θεωρούσαν τον πλέον αδύναμο παίκτη του Survivor μετά τον Σπύρο Μαρτίκα. Και όπως λέει συνήθως ο παρουσιαστής του Survivor, Γιώργος Λιανός… η κάλπη μίλησε!

Στον τάκο πλάι στον Σπύρο Μαρτίκα αυτή την εβδομάδα βρίσκεται η Ασημίνα Χατζηανδρέου, με έξι ψήφους, η οποία και είχε… υποψιαστεί κατά κάποιο τρόπο αυτή την εξέλιξη. «Το περίμενα! Είχα δει πολλές συζητήσεις και πολλά πράγματα απλά δεν περίμενα σε αυτή την ψηφοφορία. Αν δεν κατάφερνα να πάρω το κολιέ στην επόμενη ασυλία το περίμενα αύριο γιατί, όπως έχουν πει και τα παιδιά, ψηφίζουμε αγωνιστικά» τόνισε μέσα σε όλα η Ασημίνα Χατζηανδρέου. «Με αυτή την ψηφοφορία έχουν εκτεθεί γιατί θεωρώ ότι βάση των τελευταίων αγωνισμάτων, εκεί που υστερεί το κομμάτι Survivor, είναι στο αντρικό και θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί είτε ο Στάθης είτε ο Τάλα που είναι πιο κάτω αγωνιστικά» συμπλήρωσε.

Και επειδή συμβούλιο χωρίς τσακωμό δεν γίνεται, φυσικά και υπήρχε διαμάχη ανάμεσα σε Σπύρο και Ασημίνα. Ο Σπύρος κατηγόρησε την Ασημίνα για την αποχώρηση της Βρισηίδας, θέλοντας να καταρρίψει τους ισχυρισμούς όσων υποστηρίζουν ότι ψηφίζουν με αγωνιστικό κριτήριο και χαρακτηριστική ήταν η ατάκα «Η Βρισηίδα θα έπρεπε να είναι εδώ και όχι εσύ» της είπε όταν εκείνη επανέλαβε τις καλές προθέσεις της προς τη φίλη της για την οποία έκλαιγε όταν αποχώρησε.

Ο Σπύρος συνεχίζει να πιστεύει ότι αδίκως έφυγε η Βρισηίδα από το παιχνίδι, όσο και αν ακόμα και ο Σοϊλέδης του θύμισε ότι η ίδια η Βρισηίδα στην ψηφοφορία πριν την αποχώρησή της είχε ζητήσει να ψηφιστεί.

Και καθώς συνεχιζόταν η κόντρα εκείνη έκλεισε τα αφτιά της, γεγονός που τράβηξε την προσοχή του Γιώργου Λιανού, ο οποίος και τη ρώτησε γιατί το έκανε αυτό.

Τότε η ποδοσφαιρίστρια είπε ότι δεν θέλει να απαντήσει τίποτα στον Μαρτίκα και πως θέλει να επικεντρωθεί στην υποψηφιότητά της, μιας και τώρα κινδυνεύει να μείνει εκτός παιχνιδιού καθώς ο Σπύρος ίσως αποδειχθεί και στην περίπτωσή της… terminator!

Λίγο αργότερα, όμως, όταν πήρε τον λόγο για να απευθυνθεί στον κόσμο και να ζητήσει τη στήριξή του δήλωσε κάτι παραπάνω από αισιόδοξη για την μεταξύ τους μονομαχία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω πολύ στην κρίση του κόσμου, δεν με φοβίζει τίποτα».