Η νίκη της μπλε ομάδας στην ομαδική δοκιμασία του MasterChef, οδήγησε στο επεισόδιο της Πέμπτης (5/5) σε… κόκκινη μονομαχία για την ασυλία. Μονάχα ο αρχηγός Παναγιώτης δεν έλαβε μέρος στη μαγειρική διαδικασία καθώς έχει στα χέρια του την κάρτα.

Έτσι, οι παίκτες της κόκκινης ομάδας έβαλαν τα δυνατά τους για να γλιτώσουν τη ψυχοφθόρα δοκιμασία του να μαγειρέψουν για την παραμονή τους στο μαγειρικό διαγωνισμό του τηλεοπτικού καναλιού Star.

Οπότε τί κλήθηκαν να φτιάξουν για να «κερδίσουν» τους κριτές; Ραβιόλι. Ο Γιάννος και ο Νικήτας ήταν εκείνοι που τα πήγαν καλύτερα από τους υπόλοιπους κι έφτασαν στην τελική φάση κι ως εκ τούτου αναμετρήθηκαν μεταξύ τους.

Προτού ακούσουν τις απόψεις των κριτών, ο Γιάννος θεωρούσε πως είχε κάνει «μια καλή προσπάθεια», ενώ εκτίμησε πως υπερτερούσε και στην εικόνα του πιάτου. Κάτι που παραδέχθηκε και από τη μεριά του ο Νικήτας, με την αγωνία για την τελική έκβαση να… εκτοξέυεται.

Οι κριτές Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς τόνισαν πως και τα δύο πιάτα που ετοίμασαν οι διαγωνιζόμενοι ήταν εξαιρετικά, αλλά έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα σ’ εκείνο του Γιάννου, ο οποίος πήρε τη νίκη και… γλίτωσε από τη δοκιμασία της αποχώρησης καθώς δεν μπορεί να ψηφιστεί να μαγειρέψει στη δοκιμασία αποχώρησης της Παρασκευής (6/5), όπως και ο Παναγιώτης ο οποίος κατέχει την κάρτα ασυλίας. Η λεπτομέρεια, λοιπόν, που έκανε τη διαφορά ήταν το καλύτερα κλεισμένο ραβιόλι του Γιάννου.

Πάντως, η Καλλιόπη νιώθει σίγουρη ότι θα είναι εκείνη που θα λάβει τις αρνητικές ψήφους των συμπαικτών της στην κόκκινη ομάδα και θα κληθεί να μαγειρέψει ως αντίπαλος του Νικητά και να διεκδικήσει την συνέχειά της στο μαγειρικό reality show. Παράλληλα, υποστήριξε πως ο Παναγιώτης θα κάνει χρήση της κάρτας για να σώσει τον Μάριο.

Το… φασκόμηλο καθόρισε τον νικητή της δοκιμασίας

Όσο για το πώς φτάσαμε στη νίκη της μπλε ομάδας, ο πόντος κρίθηκε ανάμεσα στην Καλλιόπη και τον «Μπόμπαινα». Να θυμήσουμε ότι στην ομαδική δοκιμασία την τιμητική τους είχαν τα βότανα και τα μυρωδικά.

Οι δέκα του διαγωνισμού μαγειρικής βρέθηκαν στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, όπου έφτιαξαν ένα μενού ανά ομάδα με πρωταγωνιστές το φασκόμηλο, το λεμονοθύμαρο, την αρμπαρόριζα, το δενδρολίβανο αλλά και το χαμομήλι.

Η πρώτη που… ανησύχησε στο συμβούλιο της κρίσης με τις συνεχείς ερωτήσεις ήταν η Καλλιόπη από την κόκκινη ομάδα, ενώ το κριθαράκι ή… κριθαρώτο του Δημήτρη με το φασκόμηλο σχολιάστηκε πολύ. Έτσι ο τελευταίος πόντος παίχτηκε ανάμεσα στους συγκεκριμένους παίκτες, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να χαρακτηρίζει τα πιάτα τους ως τα πιο αδύναμα.

Ο σεφ κριτής έδωσε τον πόντο στον «Μπόμπαινα» με την μπλε ομάδα τελικά να κερδίζει. «Καλλιόπη δυσκολευτήκαμε πολύ να καταλάβουμε το φασκόμηλο, αλλά και σαν πιάτο μας μπέρδεψε», σχολίασε ο «Θείος Λεωνίδας». «Μια όχι πολύ καλή προσπάθεια αυτή του Δημήτρη, αλλά εδώ… ακούγαμε το φασκόμηλο. Μέτρια η προσπάθεια και του Δημήτρη, δεν είχαμε και πολλά να πούμε».

Ιδιαίτερα απογοητευμένη ήταν η Καλλιόπη με την ήττα της αυτή, αλλά κι ο Πάνος ως αρχηγός των «Κόκκινων».