Ο Θανάσης Πάτρας με την κάμερα του MEGA Καλημέρα συνάντησε τον Μελέτη Ηλία κι οι δυο τους έκαναν βόλτα στη γειτονιά του αγαπημένου ηθοποιού στο Μενίδι. Ο 41χρονος μίλησε για την τα παιδικά του χρόνια, την περίοδο που έμενε σε τροχόσπιτο, τη σχέση του με τα παιδιά του, τον γάμο του, τον οικογενειακό σύμβουλο που επισκέφτηκε, το όνειρό του να γίνει εισοδηματίας, αλλά και το μπέρδεμα με το επίθετό του.

«Σε αυτή την αλάνα παίζαμε μικροί ποδόσφαιρο. Ήμουν καλός, αλλά δεν προχώρησα γιατί ήμουν τεμπέλης. Ακολούθησα τα λογιστικά γιατί είχα έφεση, αλλά τα παράτησα και αυτά. Τα κρατάω τα λογιστικά μου, με βοήθεια βέβαια», δήλωσε ο ταλαντούχος ηθοποιός και συνέχισε:

«Με τόσα ταξίδια που έχω κάνει θα μπορούσα να είμαι ο Ευτύχης Μπλέτσας. Από 22 χρονών και για έξι χρόνια ταξίδεψα παντού. Από τα πιο εντυπωσιακά μέρη είναι η Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και η Ιαπωνία», περιέγραψε ο ίδιος.

Ο σεισμός του 1999

«Ξεκίνησα να σπουδάζω υποκριτική το 1999. Μετά το σεισμό του 1999 μέναμε σε τροχόσπιτο. Σε σκηνή και σε κοντέινερ. Για τις εξετάσεις στη σχολή πήγα άπλυτος, δεν είχα μέρος να κάνω μπάνιο», είπε για τη δύσκολη περίοδο της ζωής του μετά το σεισμό του 1999, ενώ για την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική ο Μελέτης Ηλίας σημείωσε ότι: «Είδα κάποιες παραστάσεις και κάτι άλλαξε μέσα μου και είπα θέλω να το δοκιμάσω».

Η περιήγηση των δύο ανδρών συνεχίστηκε και στο σχολείο του Μελέτη Ηλία. «Ως μαθητής χτύπησα το κεφάλι μου στο θρανίο και έχω ακόμα το σημάδι», θυμήθηκε. «Στην πενταήμερη για μια ημέρα δε θυμάμαι τίποτα. Με απήγαγαν εξωγήινοι; Δεν ξέρω τι έγινε, δε θυμάμαι τίποτα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την αναγνωρισιμότητα, ο επίσης καθηγητής υποκριτικής υπογράμμισε ότι «Η αναγνωρισιμότητα ήρθε στα 35 μου και μπόρεσα να το διαχειριστώ. Αν είχε γίνει στα 25 θα μπορούσε να ήταν λίγο επικίνδυνο, λόγω του χαρακτήρα μου».

Τα παιδιά και ο σύμβουλος γάμου

Μιλώντας τώρα για τα παιδιά του ανέφερε ότι «Προσπαθώ όσος χρόνος μου απομένει να είναι με τα παιδιά. Από την καραντίνα και μετά βαφτίστηκα και επίσημα γονιός. Πριν ήμουν τουρίστας. Στην καραντίνα γνωριστήκαμε με τα παιδιά και τώρα αναπτύσσουμε τη σχέση μας. Παντοφλίτσα όλοι τρώμε. Δεν είναι κακό».

Σχετικά με το ότι πήγε σε σύμβουλο γάμου τοποθετήθηκε «Ακόμα και το 2021 είναι ταμπού να λέμε ότι πάμε σε ψυχολόγο. Για αυτό είπα ότι πήγαμε με τη γυναίκα μου σε σύμβουλο γάμου. Έκανε μεγάλη δουλειά, ειδικά σε εμένα. Είχα θέματα που δεν μπορούσα να διαχειριστώ».

«Με τη σύζυγό μου παντρευτήκαμε και το βράδυ έπαιζα παράσταση. Η γυναίκα μου ήθελε να βγει το βράδυ και ήρθε να με πάρει μετά τη παράσταση με το νυφικό», αποκάλυψε ο ίδιος.

«Είμαι βαθιά τεμπέλης»

«Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι εισοδηματίας. Είμαι βαθιά τεμπέλης. Άσε με 50 χρόνια να κάνω διακοπές και να βλέπω τηλεόραση όλη μέρα. Αν κέρδιζα το λαχείο σίγουρα ένα μέρος των χρημάτων θα πήγαινε σε φίλους και οικογένεια, με ένα άλλο θα έφτιαχνα κάτι για εμένα και την οικογένειά μου, και ένα άλλο θα το επένδυα σε επιχειρήσεις», είπε ακόμα.

Τέλος, αναφερόμενος στο «μπέρδεμα» με το όνομά του, ο Μελέτης Ηλίας είπε ότι «Από τότε που βγήκε η Ελεονώρα στον “Πρωινό Καφέ” το μικρό μου όνομα καταργήθηκε. Υπάρχει μόνο ως επίθετο. Το επίθετο του παππού μου δεν ήταν Ηλίας, αλλά Δεδεηλίας».