Έμμεση απάντηση έδωσε η Φαίη Σκορδά και οι συνεργάτες της στην εκπομπή «Πρωινό» στον Αλέξη Γεωργούλη αλλά και στο «Ευτυχείτε» του Open.

Το «Πρωινό» θέλησε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στα όσα είπε την περασμένη Παρασκευή, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, στην Κατερίνα Καινούργιου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το «Ευτυχείτε».

Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Γεωργούλης κατηγόρησε το «Πρωινό» πως είπε ψέματα αναφορικά με την αμοιβή του ως ευρωβουλευτή κάνοντας μοντάζ στην συνέντευξη του.

«Έκοψαν κι έκαναν μοντάζ… Τώρα κατηγορούμαι κι από άλλους ευρωβουλευτές γιατί “λες ότι παίρνουμε τόσα ενώ δεν είναι αυτά τα ποσά”», είπε αρχικά ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε:  «Τα fake news φιμώνουν την αλήθεια. Δεν έχω σκεφτεί αν θα κινηθώ νομικά. Αυτό που κάνουν είναι εντελώς ανήθικο και αντίθετο από την ιδεολογία τους».

Το πρωί της Δευτέρας, οι συντελεστές της εκπομπής «Πρωινό» με αφορμή μια συνέντευξη του Μάκη Δελαπόρτα έδωσαν τη δική τους έμμεση απάντηση.

«Καταλαβαίνετε ότι μία ώρα τον Μάκη Δελαπόρτα δεν μπορούμε να παίξουμε, οπότε καταλαβαίνετε ότι πρέπει να κόψουμε ένα μικρό απόσπασμα πάνω σε αυτό που μας αφορά χωρίς βέβαια να αλλάζουμε το νόημα ποτέ. Βέβαια, αν κάποιος θέλει μπορεί να καθίσει να δει όλη τη μία ώρα και να πει… μα είναι δυνατόν» είπε η Φαίη Σκορδά.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Βαγγέλης Περρής δήλωσε: «Έχουμε μια καινούρια ενότητα που είναι συμβουλές. Θέλω να απευθύνω μια συμβουλή στα παιδιά που είναι δίπλα σου ότι σε περίπτωση που σας μπλέξουν σε κάποια ιστορία και αυτός που σας μπλέξει είναι κάποιος ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση, στρυμωγμένος, να ελέγξετε αυτά που σας λέει, μην τα υιοθετήσετε. Σε περίπτωση που πάρετε θέση υιοθετώντας ψεύδη και όταν καταλάβετε ότι πέσατε σε παγίδα, να ζητήσετε μία συγγνώμη ή δημοσίως ή ιδιωτικώς».

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος πρόσθεσε: «Όταν κάποιος λέει ψέματα κι εσύ τα αναπαράγεις ή τα γράφεις από κάτω είσαι το ίδιο ένοχος».