Την είδηση της επέμβασης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ που τελούσε υπό κατάληψη μεταδίδουν από νωρίς το πρωί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σε σαφώς πιο ήπιους τόνους από τα πρωτοσέλιδα του Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να βάλει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη χρήση δακρυγόνων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στο επίκεντρο είναι και η σύλληψη του εκπροσώπου των εργαζομένων Νίκο Τσιμπίδα.

«Τα ΜΑΤ έκαναν έφοδο στο κτίριο της πρώην δημόσιας τηλεόρασης και απομάκρυνε τους διαδηλωτές», γράφει το Reuters. Και προσθέτει: «Συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την περιοχή και την είσοδο του κτιρίου. Το κλείσιμο της ΕΡΤ – που αποσκοπεί στην επίτευξη του στόχου για μείωση των θέσεων εργασίας όπως έχει καθοριστεί από τους δανειστές – έδωσε το έναυσμα για μια κυβερνητική κρίση και ώθησε τους δημοσιογράφους να στραφούν στο Διαδίκτυο για να συνεχίσουν να μεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ».

«Η αστυνομία εκκενώνει τον υπό κατάληψη σταθμό της ΕΡΤ» είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα του Al Jazeera. Το δίκτυο αναφέρεται στη σύλληψη του Νίκου Τσιμπίδα και σχολιάζει ότι παρά την επέμβαση της αστυνομίας, ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, ΝΕΡΙΤ, δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν το 2014.

Στην αιφνιδιαστική επιχείρηση των ΜΑΤ τα ξημερώματα αναφέρεται και το Euronews.«Στο κτίριο βρίσκονταν περίπου 50 πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που περιφρουρούσαν τις εγκαταστάσεις ή έκαναν πρόγραμμα στη διαδικτυακή εκπομπή τους, ενώ η εκκένωση του κτιρίου έγινε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Οι ελληνικές αρχές προσήγαγαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο των πρώην υπαλλήλων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Από τις 6:00 ενισχύεται η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν αποκλείσει πλήρως το ραδιομέγαρο καθώς συρρέει πλήθος κόσμου αλλά και βουλευτών της αντιπολίτευσης», γράφει.

«Η επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα. Μόνο λίγοι από τους πρώην εργαζομένους βρίσκονταν στο κτίριο εκείνη την ώρα. Το κτίριο είχε καταληφθεί από τους πρώην υπαλλήλους για τους τελευταίους πέντε μήνες», σχολιάζει η Guardian, ενώ αναφέρεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που πυροδότησε η απόφαση της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούνιο.

Την είδηση μετέδωσαν, επίσης, η Global Post, το ιταλικό πρακτορείο ANSA αλλά και το AFP, κάνοντας λόγο για χρήση δακρυγόνων.



Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ