Τη ζωή του περιβόητου ισραηλινού πράκτορα Έλι Κοέν, που κατάφερε να διεισδύσει στα ύπατα κυβερνητικά κλιμάκια της Συρίας στη δεκαετία του 1960 κατασκοπεύοντας για λογαριασμό της Μοσάντ, θα μας διηγηθεί το Netflix σε μια από τις πλέον αναμενόμενες σειρές του φθινοπώρου.

Σημειώστε την ημερομηνία: 6 Σεπτεμβρίου! «Ο κατάσκοπος» εξιστορεί την απίστευτη πραγματικά πορεία του Κοέν, που έγινε το δεξί χέρι υπουργού υπηρετώντας όμως άλλον αφέντη.

Ο Σάσα Μπάρον Koέν επιλέχθηκε να ενσαρκώσει τον διαβόητο κατάσκοπο, κάτι που ξέραμε ήδη από πέρυσι τον Απρίλιο, όταν είχε ανακοινωθεί η δημιουργία της σειράς.

Τα έξι επεισόδια που έφτιαξε ο βραβευμένος με Emmy, Γκίντεον Ραφ (του «Prisoners of War», στο οποίο και βασίζεται το «Homeland» της Showtime), παρακολουθούν τη ζωή του Έλι εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Πώς κατάφερε δηλαδή να μπει στα σαλόνια της αριστοκρατίας και να ανέλθει τα σκαλιά της πολιτικής ιεραρχίας, φτάνοντας μέχρι τη θέση του ειδικού συμβούλου του υπουργού Άμυνας!

Και βέβαια ό,τι έκανε στη Συρία, οι πράξεις του, οι υποκλοπές του, οι διασυνδέσεις του, ακόμα και ο θάνατός του, έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην ιστορία της πολύπαθης Μέσης Ανατολής.

Το γεγονός ότι το Ισραήλ κέρδισε έτσι εύκολα τον Πόλεμο των Έξι Ημερών αποδίδεται εν πολλοίς στις απόρρητες πληροφορίες που είχε αποσπάσει ο Κοέν με τις θέσεις του συριακού στρατού.

Τα υπόλοιπα σε λίγες μέρες στο Netflix…