Το κατέβασμα της Apple στην επικράτεια του streaming έχει προκαλέσει τριγμούς στον χώρο για το είδος του περιεχομένου που θέλει να δημιουργήσει.

Αν πιστέψουμε τον Eddy Cue, η Apple προτίθεται να διαχειριστεί το δικό της περιεχόμενο με μια εξόχως διαφορετική προσέγγιση από τον βασικό της ανταγωνιστή Netflix.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στους «Times», ο εγκέφαλος πίσω από τα iTunes και Apple Music και αντιπρόεδρος λογισμικού και υπηρεσιών της Apple αποκάλεσε την ολοκαίνουρια Apple’s TV+ «φονιά του Netflix», λέγοντας πως το πρωτότυπο περιεχόμενο που θα φτιάξει η Apple θα είναι «το απολύτως καλύτερο, όχι σαν του Netflix δηλαδή»!

Αναφορικά με τη στρατηγική του Netflix, ο Eddy Cue σχολίασε χαρακτηριστικά: «Το σλόγκαν τους είναι να δημιουργούν πολύ περιεχόμενο, ώστε να υπάρχει πάντα κάτι για σένα να δεις, κι αυτό δουλεύει πολύ καλά. Δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό το μοντέλο, αλλά δεν είναι το δικό μας μοντέλο».

Η Apple TV+ σκοπεύει να δημιουργεί αποκλειστικά «ποιοτικό περιεχόμενο», αν και ο όρος χωράει πολλή συζήτηση. Ο Τιμ Κουκ είχε πει πάντως στη «Wall Street Journal» πως δεν του αρέσει η βία και το σεξ, κι αυτές θα είναι προφανώς οι κατευθυντήριες γραμμές για το πρωτότυπο περιεχόμενο της Apple. Με συζητήσιμο εμπορικό αντίκτυπο δηλαδή.

Στην τελευταία πάντως παρουσίαση της Apple TV+ τον Μάρτιο, το ρόστερ που ανακοινώθηκε δεν ήταν καθόλου αμελητέο, περιλαμβάνοντας ονόματα όπως οι Ρις Γουίδερσπουν, Τζένιφερ Άνιστον, J.J. Abrams, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Όπρα. Κονταροχτυπιέται στα ίσα δηλαδή με την παρουσίαση του άλλου πολυαναμενόμενου project, της Disney+.

Ο Cue υποσχέθηκε ακόμα καλή συχνότητα στο δικό τους περιεχόμενο και ειδικά στις τηλεοπτικές σειρές, αν και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την ώρα. Ένα είναι σίγουρο, πως ο πόλεμος του streaming μόλις άρχισε!