Σε ανακοίνωση προχώρησε η ΕΣΗΕΑ μετά τα ομοφοβικά σχόλια τα οποία έχουν ακουστεί για τον Στέφανο Κασσελάκη το τελευταίο διάστημα.

Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα σχόλια ως «καταδικαστέα» ενώ απάντησε και στην ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε την απομάκρυνση του Γιώργου Αυτιά από τον ΣΚΑΪ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα, μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρατηρούνται σε ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, ελάχιστα ευτυχώς, ομοφοβικά σχόλια ή υπονοούμενα ομοφοβικών σχολίων που είναι καταδικαστέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εκφραστές των σχολίων αυτών να σεβαστούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Διότι, αυτός που κρίνεται, όσο κι αν κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν, είναι πρώτα από όλα ο φορέας του στερεοτυπικού ομοφοβικού λόγου.

Οι πολιτικοί κρίνονται και επικρίνονται πολιτικά για τις πολιτικές τους επιλογές, όχι για ορισμένες επιλογές ζωής, οι οποίες στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες αναγνωρίζονται ως δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα αυτό: Όσο για τα σχόλια περί ξερίζωσης της κουλτούρας και των διακρίσεων του κ. Κασσελάκη, το Δ.Σ. θεωρεί ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να αποτελούν προτροπή απόλυσης, γεγονός που θα ήταν αδιανόητο».

Τα σχόλια Αυτιά και Χιώτη

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ έρχεται μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα σχόλια του Γιώργου Αυτιά και του Βασίλη Χιώτη για τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Φαντάζεστε τι έχει να γίνει στη Θήβα όταν θα παρουσιαστεί; Στη Θήβα υπάρχει και γυμναστήριο για τους φαντάρους και πολύ σωστά. Όπου εκεί να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Τον τιμά όμως ότι πάει στρατό», ανέφερε ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή του Σαββάτου και ξεσήκωσε αντιδράσεις και ανακοινώσεις.

Αντιδράσεις όμως προκάλεσε και το ομοφοβικό σχόλιο κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, από τον διευθυντή του ΣΚΑΪ 100,3, Βασίλη Χιώτη, στη ραδιοφωνική εκπομπή του, «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη».

Η συζήτηση ξεκίνησε για το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στον στρατό στην Καλαμάτα. Τότε, ο Βασίλης Χιώτης, θέλοντας να κάνει χιούμορ, το οποίο αποδείχτηκε ανεπιτυχές, είπε την ατάκα πως εκεί «βγάζουν καλά σύκα».