Επέστρεψε τη Δευτέρα (18/9) στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το αγαπημένο πρόγραμμα του Star, το Cash or Trash, με τη Δέσποινα Μοιραράκη στην παρουσίαση, τον Θάνο Λούδο ως εκτιμητή των αντικειμένων και τη γνωστή ομάδα αγοραστών. Ο λόγος για τον αντικέρ Γιώργο Τσαγκαράκη, την επενδύτρια νέων τεχνολογιών Ελομίδα Βισβίκη, την interion designer Ιόλη Χιώτινη, τον παλαιοπώλη Δημήτρη Δεμερτζή, τον concept maker Γεώργιο Καράμπελα, τον επιχειρηματία Θάνο Μαρίνη, τον δικηγόρο Φοίβο Στρουγγάρη, την παλαιοπώλισσα Άντα Πανά και την αντικέρ Έρμα Στυλιανίδου.

Νέες είσοδοι για φέτος ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Κοσκινάς και η έμπορος κοσμημάτων Ειρήνη Πλευράκη.

Το πρώτο επεισόδιο της 3ης σεζόν ξεκίνησε με ένα… ιδιαίτερο αντικείμενο που έφερε η Μάιρα από τη Γλυφάδα, το οποίο προκάλεσε το… ενδιαφέρον της παρουσιάστριας, αλλά και των υποψήφιων αγοραστών. Εκείνη θεωρούσε ότι πρόκειται για καλούπια κατασκευής προφυλακτικών.

«Φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι καλούπι για προφυλακτικά. Το αγόρασα από το Μοναστηράκι. Με κέρδισε το γεγονός ότι, εκτός του ότι είναι περίεργο, μπορείς να το ζωγραφίσεις, να το διακοσμήσεις βάζοντας κάτι μέσα, χίλια-δυο. Είναι ένα αντικείμενο σύγχρονης Τέχνης, μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να οργιάσει».

Όπως, όμως, ξεκαθάρισε ο εκτιμητής Θάνος Λούδος, πρόκειται για δοκιμαστικά γυάλινα φιαλίδια φτιαγμένα από πυρέξ.

Όταν λοιπόν, πήρε τον λόγο ο Θάνος Λούδος, προκειμένου να κάνει τη δική του εκτίμηση για την αξία του αντικειμένου, διέψευσε τον ισχυρισμό της παίκτριας, λέγοντας: «Δεν θεωρώ ότι είναι καλούπι για προφυλακτικά. Είναι δοκιμαστικοί σωλήνες, τους χρησιμοποιούσαν στα εργαστήρια».

Τα λεγόμενα του Θάνου δυσαρέστησαν τη Μάιρα, που παρά όσα της είπε, θέλησε να πουλήσει το αντικείμενό της ως καλούπι προφυλακτικών.

«Γιατί δοκιμαστικοί σωλήνες; Εγώ πιστεύω ότι είναι καλούπι για προφυλακτικό. Εγώ τα έφερα ως καλούπια προφυλακτικών και ως τέτοια θα τα πουλήσω», σχολίασε από την πλευρά της η παίκτρια του Cash or Trash.

Τη σκυτάλη των ερμηνειών και των… προβλέψεων πήρε η ομάδα των πέντε αγοραστών, όπου στη θέα των σωλήνων ενθουσιάστηκαν, αλλά δεν ήξεραν πόσο να το κοστολογήσουν. Μάλιστα αντάλλαξαν μεταξύ τους πονηρές και ξεκαρδιστικές ατάκες.

Ο δικηγόρος Φοίβος Στρουγγάρης στη θέα του αντικειμένου ανέφερε ότι κάποιος τους τρολάρει και έχει φουσκώσει 282 προφυλακτικά και τα έχει τοποθετήσει εν είδει έργου τέχνης.

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης μάντεψε ότι πρόκειται για δοκιμαστικά γυάλινα φιαλίδια για αρώματα.

Ο Θάνος Μαρίνης από τη μεριά του τόνισε «εγώ το έχω παιδιά. Όταν τα έβγαζε η πρέσα τα προφυλακτικά της πρώτης γενιάς, τα φοράγανε και τα γυρίζανε για να τα κλείνουν και να τα βάζουν στη συσκευασία. Θεωρώ ότι αυτό είναι».

Δεν ξέρω πού πλασάρατε και σε ποια αγορά είπε Φοίβος Στρουγγάρης και ο Γιώργος Τσαγκαράκης κάνοντας τον σταυρό του ανέφερε «Για την Αφρική εννοείς; Έχετε ξεφύγει παιδιά σε λάθος εκπομπή έχω έρθει» για να πάρει το λόγο ο Θάνος Μαρίνης και να πει «Όταν ήμουν φαντάρος στον Έβρο μας είχαν σερβίρει “το σπέρμα του μπάρμαν” έτσι το έλεγαν το ποτό και ήταν σε κάτι τέτοια μικρότερα».

Ο Θάνος Μαρίνης πανηγύρισε όταν η παίκτρια που εμφανίστηκε μπροστά τους έκανε λόγο για καλούπι προφυλακτικών και συνέχισε την ανάλυσή του ότι πρόκειται για «collecting control», ήτοι σημαίνει ότι τσέκαραν εκεί τα προφυλακτικά για να δουν αν έχουν τρύπα και ήταν ένας εύκολος τρόπος για να τα μαζέψουν και να τα βάλουν στη συσκευασία. Μάλλον εγώ θα το πάρω και θα το κάνω ένα καλοκαιρινό προκλητικό σετ ποτηριών για πάρτι.

Τελικά, το… ιδιαίτερο αντικείμενο πωλήθηκε στον Φοίβο Στρουγγάρη για 410 ευρώ και ενώ η εκτίμηση ήταν 150 ευρώ.